tisdag 15 oktober 2013

Ljuset i tunneln

"Många är så bra på att stötta,
det finns ett ljus i tunneln där nånstans"

Det slog mig häromdagen att det gett mig så mycket att sätta ord på den ofrivilliga barnlösheten, att läsa om den på andra bloggar och inte minst att prata om den med andra som går igenom samma sak. Genom kommentarer, genom forum.

Hur gjorde jag innan bloggen? Bar på det onda i det tysta. Men sen jag började hitta till bloggar och forum i ämnet, så känns det verkligen mindre ensamt. Vi är ju ett helt gäng som tar oss igenom dessa långa resor. Vi har så många berättelser om det också. Det hade jag aldrig reflekterat över innan vi förstod att det inte skulle vara särskilt lätt för oss att bli med barn, just när vi började förstå att det var svårt tänkte jag inte heller på att det är flera som har det så här. Nu vet jag. Många går igenom samma sak som vi. Och många är så bra på att stötta, det finns ett ljus i tunneln där nånstans. Det finns hopp för oss, för er. Nånstans finns en massa små som bara väntar på att hitta hem. De råkar bara ha lite mer tålamod än oss och väljer med omsorg.

Äh, jag vet inte. Jag vill väl bara säga
Tack hörni.

5 kommentarer:

 1. Herrejösses..blev alldeles rörd! Det är ju så sant det du skriver! Tack, tack själv! ♥

  SvaraRadera
 2. Vad händer i ert liv? Söker ni hjälp via läkare eller försöker ni bara och hoppas att lyckas? Varför står ni ut med detta utan att söka hjälp? Eller har jag missat något?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har undersökt oss i våras. Då fick vi veta att grejerna verkar funka som de ska och att det troligen bara tar lite längre tid. Vi kom överens om att vi skulle återkomma ifall det inte hjälpte. För oss själva har vi tillsammans satt december som slutdatum innan vi kontaktar sjukvården igen, men vi hoppas förstås att vi inte behöver det.

   Radera
 3. Tack själv! Jag tycker det är så skönt att det finns andra som går igenom samma sak. Det är så lätt att känna att man är helt ensam i det här. För oss är det precis samma situation att de inte hittat något fel och att vi ska försöka ett tag till på egen hand, det är ju väldigt dubbelt tycker jag, skönt att de inte hittar något fel men väldigt frustrerande att det inte finns något att göra än att bara försöka om och om igen... / Sara

  SvaraRadera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina