onsdag 29 januari 2014

IVF here we come!

Källa: fertilitynation.com
Nu har läkaren skickat en remiss till en IVF-klinik. Jag är så vansinnigt skraj och olidligt förväntansfull på en och samma
gång.

Först trodde jag att vi skulle gå en längre väg till IVF, jag frågade om pergotime till exempel. Men i och med att min man har fullt med friska simmare och jag "ägglossar" regelbundet, så tyckte hon inte att pergotime vore en bra lösning för oss.

Utifrån vår ålder så bedömer läkaren våra chanser som väldigt goda. Hon pratade om 60-70 procent (vi får tre gratisförsök). Hon trodde inte heller att väntetiden kommer vara särskilt lång, utan trodde att vi får göra vårt första besök (samtal) hos IVF-kliniken lite senare i vår. Men innan dess ska vi lämna in varsitt blodprov på tisdag. Det ska visa att vi inte bär på några allvarliga sjukdomar eller smittor.

Jag verkligen avskyr nässprej och både jag och min make är formligen livrädda för sprutor. Men vad fan. Som vi längtar. Nu känns det som att det äntligen händer något. Nu jävlar kör vi.

PS. Det är IVF-kliniken i Falun som vi är remitterade till. Vad tror ni? Efter att ha vänt mig till oraklet google så får jag ett gott intryck av dem. Tummen upp för deras hemsida också, enkelt språk och svar på många av de frågor man sitter inne på!

4 kommentarer:

 1. Grattis till remissen! Jag följer din blogg (nästan slaviskt;) och den har hjälpt mig så mycket ska du veta. Det är ju jättestora nyheter att ni ska få påbörja behandling inom kort! Jag och min sambo har fått diagnosen ofrivillig infertilitet. Vi har försökt i 2 år och det har varit en så lång och jobbig väntan (och är fortfarande). Nästa månad ska vi göra vår första insemination. Idag har jag tagit Pergotime (som ska tas på mensdag 3) och sedan är det 3 sprutor i magen innan inseminationen. Känns lite läskigt men samtidigt så skönt att det äntligen händer något! Enbart 15 % att det lyckas dock:( men gör det inte det får vi 2 nya inseminationsförsök "direkt" efter. Får ni börja med IVF direkt? Det hade jag egentligen också velat men här var det insemination först och IVF om det inte lyckas..Ville mest skriva grattis och tacka för en grym blogg:) Kram kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack!
   Enligt läkaren får vi börja med IVF direkt, hon sa inget annat, så jag hoppas det. Men vi får väl se vad kliniken säger när vi väl får komma dit.

   Jag trodde det skulle bli något annat steg innan IVF, men läkaren menar att eftersom min man hade jättemånga bra simmare och jag har normal ägglossning, så tyckte hon det var bättre att börja med IVF direkt i stället för att rubba en menscykel som funkar och så kanske man måste gå till IVF sen.

   Kram och lycka till på er resa!

   Radera
 2. Va härligt att det rör på sig! Jag har aldrig varit på kliniken i Falun, men en gammal chef gjorde sitt IVF där och var väldigt nöjd. Hoppas att detta är lösningen för er! (Sen är det inte alla som behöver hålla på med näspray i flera veckor innan, vi har fått direkt på sprutor för vårt ivf-försök, så allt går väldigt fort. Men det beror på om man blir ordinerad korta eller långa protokollet. Vi kör då alltså korta, sprutor i ungefär 10 dagar, fölt av utplock och insättning - snabba puckar!) Stort lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, jag vet! :)
   Åh, stort lycka till ni med!

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina