söndag 29 juni 2014

Nu du, barnlösheten

I tisdags var en sådan där lite tröttsam dag. Men så hände det. Kvällen kom och med den visade sig Dag 1 äntligen ha anlänt. Onsdag morgon var det jag som kastade mig på luren till kliniken och vi räknade.

Snart, snart, snart ...
14 juli ska jag börja med nässprejen.
4 augusti ska jag ta ett blodprov.
6 augusti ska kliniken ringa upp.
Och så veckan efter det är det äggplock.
Och så veckan efter det är det ett embryo som ska in i magen.

Det här är förstås versionen utan alla om. Dessa om som vi alla som försöker så väl lärt oss att leva med. Om allt går som det ska.

De senaste veckorna har det varit med skräckblandad förtjusning som jag längtar efter IVF:en. Spruträdd som jag är. Men så snart jag fick ett nässprejsdatum av kliniken, så släppte det. Det känns bara som att "Okej, nu kör vi. Bring it."Jag, vi, har gått genom eld och vatten för detta. Stångat oss blodiga. Rivit upp sår som vi inte visste att vi hade. Vänt ut och in på oss själva. Här är vi. Utlämnade, utmattade och försiktigt, inte naivt ivriga som för två år sedan, förhoppningsfulla.

För det var ju en vecka som vi inte pratade om, kliniken och jag. Den sista veckan i maj, som kanske blir vecka 40. Om, om, om ...

Det är som att det funnits ett vakuum. Som att jag skyddat mig från att hoppas ett tag nu. Men det börjar sakta hitta tillbaka. "Just ja, vi ska ju bli föräldrar" (om, om, om ...) Hur kommer livet att te sig efter detta? Då och då reser jag barriären, skyddet, igen. Men ibland är jag lite snällare mot mitt drömmande jag. Svävar iväg. Tänker att nästa midsommar, då kanske vi har den lilla familjemedlemmen i vår famn. Kanske har han, ibland tänker jag hon, rynkiga små ben, en hungrig liten plutmun och en vit liten, liten body på sig och en för stor blomsterkrans på huvudet. Nästa midsommar ... Om, om, om ...

Och så tänker jag lite kaxigt (även om en bit inom mig vill skrika stopp stopp STOPP, jinxa inte!) :
Nu du, barnlösheten. Nu jävlar ska du vara skraj. För nu är det vi som ska vinna. Och du som ska förlora. Nu du.


3 kommentarer:

  1. Lycka till! Har läst din blogg till och från under en tid! Läs gärna min blogg, aconstantbattle.blogg.se /K

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för länken K och varmt lycka till med kämpandet!

      Radera
  2. Åh, tack Nathalia!
    Kram!

    SvaraRadera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina