torsdag 14 augusti 2014

Blåskontroll

I dag var ju då äggkollsdagen. Gynekologen räknade till fyra äggblåsor på varje äggstock och sa att det såg bra ut. Nu är vi inplanerade att plocka äggen på måndag.

Jag är förresten så himla glad över IVF-kliniken i Falun där vi går. De ger ett proffsigt intryck och så är de som vi varit i kontakt med väldigt trevliga. Dessutom är det så smidigt, vi behöver aldrig sitta och vänta länge. Vi har ju en bit att åka och är tidspessimister och dyker därför upp en kvart för tidigt. Alla gånger som jag lämnat blodprov har vi varit klara tidigare än vad vi avtalat tid. I dag när det var både äggkoll och blodprov var vi klara på knappt en kvart, ingen väntan alls blev det eftersom de haffade oss när vi höll på att anmäla oss och så fick vi gå direkt från blodprovsrummet till ultraljudet.

Det är också en trygghet, för en som varit så spruträdd som jag, att det är samma person som tagit blodprov på mig varje gång (fyra tillfällen). Och gynekologen är så festlig. Hon sa att från och med i dag ska min man helst inte få utlösning. "Så det betyder att du får sova i garaget", lade hon till.

Jag har pratat rätt mycket med min svärmor om vi går igenom och jag tänker på en grej som hon sa när vi knappt var i startgroparna och jag var nervös, inte minst inför äggplocket, att man tar en sak i taget. För två månader sedan var jag i tårar bara jag tänkte på att de skulle plocka ut äggen ur mig. "Undrar hur ont det gör, undrar hur ont det gör" ... Nu är det bara något som vi tar oss igenom för nå dit vi vill. Men jo, jag kommer nog ha lite svårt att somna kvällen innan.

I dag nådde jag förresten upp i högkostnadsskyddet vad gäller läkarbesök. Aldrig hänt förr. Hur kan man dra nytta av det då? Hålla tummarna för någon släng av sjukdom i höst eller på vårkanten? Hihi.

9 kommentarer:

 1. Lycka till på måndag. Det kommer säkert gå jättebra. :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yepp, vi håller tummarna! :) Kram

   Radera
 2. Tror att alla oroar sig för äggplocket och har svårt att sova kvällen/natten innan. Såklart är upplevelsen olika för alla men med facit i hand så tyckte jag att återföringen var värst, inte pga smärta utan för att jag var SÅÅÅ kissnödig och det kändes som att "this is it" nu bär det eller brister det, en ganska läskig och overklig känsla. Lycka till, är övertygad om att det kommer gå över din förväntan på måndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack för en liten "heads up". Ska se till att ha kissat innan! ;D

   Radera
  2. Tyvärr hör det till, du ska ha någorlunda fylld blåsa för då är det lättare för dem att utföra återsättningen, sen kanske min kissnödighet var i värsta laget men jag vågade inte jinxa genom att försöka kissa "en skvätt" :)

   Radera
  3. Haha, men åh. Det var just typiskt att det ska vara så :)

   Radera
 3. Vad skönt att äggen såg bra ut! Jag trodde att mitt äggplock skulle bli på måndag också, men mina äggblåsor växer lite långsamt så jag ska in på ett tredje ultraljud på måndag för att kolla till dem. Det ska bli spännande att höra om dina upplevelser av äggplocket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, hoppas att de där rackarns äggblåsorna växt på sig alldeles lagom till måndag! *Håller de två tummarna*

   Radera
 4. Va spännande att följa er. :) Lycka till imorgon! <3

  SvaraRadera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina