tisdag 9 september 2014

Äggjakten fortsätter

Minisemestern kunde inte ha kommit lägligare. Sen var det givetvis lite trist att ivf-bluesen medförde att jag inte riktigt var vid mina sinnes fulla bruk när jag packade. Men så får det väl lov att vara ibland. Iväg kom vi och påklädda var vi.

Nej, jag är inte gravid. Bara att skriva det, gör ont. Men tänker på det gör jag ju i alla fall, hur jag än vrider och vänder på det. I dag ringde jag kliniken för att berätta om det negativa testet. Vi hade redan hörts av när jag stod på Arlanda,,, i torsdags men då fanns ju fortfarande en svag, svag strimma hopp så vi pratades vid i dag också.

Redan på eftermiddagen blev jag uppringd av sköterskan som berättade att jag ska köra igång med korta protokollet i början av nästa mens. Hej och hå. En del av mig känner att jag och mannen kanske borde vila från ivf:en ett tag. Men den största delen av mig känner att det ändå inte går att tänka bort barnlösheten, att det inte går att tänka bort sorgen. Därför tycker jag det känns bra att komma i gång med detta så snart som möjligt. Andra försöket. Tungt.

Jag frågade varför det blir det korta protokollet denna gång. Svaret blev att man hoppas på fler ägg. Det hoppas jag också på. Mest av allt hoppas jag förstås på Ägget. Att det rätta ägget ska finnas där.

9 kommentarer:

 1. Usch vad tråkigt att det inte tog sig, lider verkligen med er. Skönt ändå att ni kan komma igång med försök två ganska direkt och att du får köra korta. En vän som genomgått sina tre försök och precis fått en liten dotter sa att hon tyckte att det var bra/skönt med en liten paus för reflektion mellan andra och tredje omgången. Det ligger nog något i det, det är ju så mycket hormoner, spänning och tvära kast mellan känslor så om man måste genom tre omgångar så kanske en paus med omladdning behövs. Men allt sånt är ju individuellt och det bästa är såklart att lyssna på sin egen magkänsla. Hoppas innerligt att ni får ut flera fina ägg vid nästa omgång (och självklart "the one")!

  Styrkekramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hoppas på the one, tack :) Ja, jag tror också att om det inte tar sig på försök två så kommer vi att avvakta längre med försök tre förutsatt att vi alls orkar påbörja det. Det är vårt sista gratisförsök och således även vårt sista och därför blir det ju en sjuk mental press. Kram!

   Radera
 2. Vad synd att det inte lyckades! Vårt försök misslyckades också. :( Vi fick ju dock två till frysen så det är de som ska användas nu. Vad skönt förresten att göra korta programmet! Jag fick inga biverkningar alls av det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, så tråkigt att höra att ert försök inte heller gick vägen Kai. Jag håller tummarna för att ert rätta ägg ligger i frysen och väntar.

   Radera
 3. Varför måste du vänta till nästa mens igen? Varför kan du inte få försöka denna månaden också? Uch denna eviga väntan..

  Styrke kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för styrkekramen! Med korta protokollet börjar jag andra mensdagen, så det blir att vi kör igång så fort det är möjligt. Den här cykeln har ju andra mensdagen redan passerat. Kram!

   Radera
  2. Aha okey, hoppas såååå på er nästa månad. Nu går jag och hoppas på tur. Vi ska få testa Insemination denna månaden, om vi har tur med datumet (vilket innebär att ägglossningen inte får ske fredag,lördag eller söndag) men man kan ju ha tur.......

   hoppas hoppas på oss!!!

   Radera
 4. Å, så jobbigt! Men upp på hästryggen igen, som man säger! Men vad det kan kännas tungt! Och väntan är det som känns allra segast! Jag väntar nu på att få testa om två veckor. Vi gjorde en frysinsättning förra veckan. I samband med den började jag också med Fragmin, blodförtunnande sprutor...Annars får vi försöka lägga fokus någon annanstans, vilket inte är lätt! Men vi kämpar på! Du, jag och alla andra iden här orättvisa situationen!

  Många kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, den där jäkla hästryggen ;) Kämpa, kämpa. Och så hålla tummarna för att det går bra med frysinsättningen, förstås! Hoppas att det går vägen. Styrkekramar!

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina