måndag 22 september 2014

Fylld apotekspåse

I dag hämtade jag sprutorna (och lutinus) från apoteket. En stor, proppfull, gratis påse blev det. Kvinnan bakom disken undrade om jag ville dela upp det i två. Tårarna brände under ögonlocket när jag såg alla kartongerna. Det är en bit av mig som ännu inte kan fatta att det första försöket inte fungerade. Att jag snart måste ta de där förbannade sprutorna igen. Men jag antar att bara man kommer igång med det, så ska det gå bra.

11 kommentarer:

 1. Förstår din känsla, men du...denna gång kommer det gå jättebra!! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för peppen! Usch, det är verkligen en berg- och dalbana. Kram

   Radera
 2. Förstår att det känns pissigt men jag tror att du kommer uppleva korta programmet mycket lättare jämfört med långa, visst, det är mycket täta provtagningar etc. men vips så har veckorna gått och nästa äggplock är gjort. Förhoppningsvis får ni många ägg som kan odlas i fem dagar och minst ett top notch att återföra direkt. Heja heja och massa styrkekramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, hoppas verkligen det går undan! Tiden inför känns långsam, men ändå som att det går i blixtfart. Kram!

   Radera
 3. Vi kör tillsammans, förstår dig i alla mörka känslor, är verkligen så nu man har sååå svårt att se de positiva i livet fast man har så mycket fint runt omkring sig.

  I veckan sprack ALLT för mig, min fantastiska UNDERBARA kollega som stöttat mig varje månad dessa 2 sjukt jobbiga år, hon som varit min äldre stötte pelare hon som redan har 3 barn och inte har en tanke på att skaffa ett till (då hennes minsting liksom inte är så liten längre) plötsligt blivit gravid, Då sprack allt!! Inte för att jag inte är lycklig för hennes skull men är sååå galet avis och arg på livet att varför kan det ALDRIG gå för oss....

  Idag var jag hos läkaren igen, inga ägg som tycks vilja trilla ner trots tabletter men nu ska jag bara invänta nästa mens så ska vi försöka oss på sprutor nästa månad. tror vi börjar med dem relativt samtidigt.

  Tänker på dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åååh, ibland känns det som att livet prövar en nog så hårt! Hoppas att du ändå kan fortsätta finna stöd i din kollega. Och hoppas att det går vägen med sprutorna. Jag väntar fortfarande på mensen, den borde dyka upp i dag eller imorrn. KRAM!

   Radera
  2. Nu har jag varit på kliniken och "övat" på att ta sprutorna. Tycker de är lite "snåla" med dosen ska bara ta 37,5 till en början, men de lovade att öka dosen om jag inte reagera på den. Vad tar du för dos? De sa de var annorlunda om man gjorde IVF eller inte.

   Nu väntar jag också in mensen, hoppas tabletterna som jag äter nu för att påskynda mensen hjälper så den kommer snabbt, nu vill jag börja med sprutorna, och första gången på över 2 år jag hoppas mensen kommer, konstig känsla.

   Har du mått dåligt av dina sprutor?? Du tar väl både sprutor och sprey nu?

   Nu försöker jag tänka framåt i alla fall detta försöket. Tusen lyck önskningar till oss båda <3


   Radera
  3. Okej! Håller tummarna för att fröken röd hälsar på både dig och mig snart då :) Jag är osäker på min dos, ska kolla närmare när det väl är dags. Men jag har för mig att den ligger på 100-200-nånting.

   Nu gör jag korta protokollet. Det betyder att jag slipper nässprejen, men ska ta desto fler sprutor. I sluttampen blir det två sprutor per kväll, jag börjar med en om kvällen.

   Förra gången gjorde jag långa, då var det först nässprej och sedan sprutor som gällde. Man tog nässprej när man tog sprutor också, fast en mindre dos.

   Jag märkte av sprejen mer än sprutorna. Jag blev bitvis nedstämd, men det kan ju också ha berott på situationen.

   Lyckospark till oss båda! <3

   Radera
  4. Åhh hoppas såå det lycks för dig nästa gång! Har du inte fått mensen än?? Jag äter (kanske redan sagt de) tabletter nu för att jag ska få mens snabbare, så hoppas den kommer nästa vecka.

   De sa visserligen att man fick starkare sprutor då de gäller IVF men de var ju en stooor skillnad. Jag litar på min klinik fullt ut och vet att dom vet vad de håller på med, men nu när jag var där sist var jag så nära på att vilja skrika rakt ut typ "jag är inte ett dugg rädd för att bli över stimulerad, hellre 5 ungar på en gång en ingen unge alls liksom :P

   Håller alla tummar och tår för oss. Och så håller vi varann uppdaterade!

   Kramis

   Radera
 4. Hej! Hittade din blogg häromdagen och tänkte kommentera. (ska jag vara ärlig så kommer jag inte ihåg om jag gjorde det eller inte så skriver en kommentar nu). Jag har läst flera av dina inlägg från i år nu. Och jag (och säkert många med mig) känner igen mig så himla mycket i dina tankar och funderingar. Du sätter ord på alla känslor på ett väldigt bra sätt. Samtidigt använder du dig av lite humor vilket jag tror är viktigt i situationer som dessa. Jag hoppas på att få sätta igång med ivf snart men tyvärr dröjer det nog upp till ett år (p.g.a. att det finns en genetisk sjukdom på min familjs sida som jag måste utredas för). Allt känns så himla hopplöst just nu.

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Hur går det för dig? Har du börjat på sprutorna än? Det kommer går fint med sprutorna den här gången också.

  Får du andra sprutor nu när du har korta protokollet?

  Jag väntar på min mens, för att sen vänta på ägglossning och sen sätta tillbaks ett av de frysta (om det klarar tiningen). Jag fick en konstig mellanblödning förra veckan, så det känns som ett lotteri när mensen nu kan tänkas vilja komma.

  Kram!

  SvaraRadera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina