måndag 3 november 2014

Nej, nej, nej

Det fungerade inte den här gången heller. Jag har nog hunnit gå igenom hela känsloregistret denna ruvardag 18 och testdag, från pirret innan resultatet till ilskan och frustrationen över vår situation. Just nu har jag mellanlandat i tröttheten, med ett axelryck.

Ledsen? Ja. Chockad? Nej. Jag vet inte. Jag är mest less. Vi kan det här nu. Kan vi inte få prova nåt annat? Vad sägs om ett plus på stickan? En bebis att sniffa i nacken?

Jag känner mig ganska lugn ändå. Det var nästan tuffare när inget av äggen klarade sig till frysen. Nu hade man en liten föraning om vad som riskerade vänta oss. Men när jag behöver ta orden i munnen, ringa till dem som hoppas så mycket med oss och inte få tjuta det där glädjetjutet, så stockar det sig i halsen. Det närmaste jag kan beskriva det som, är att det är som att ringa och berätta att någon har dött. Ingen man hunnit komma nära kanske, men en bekant så där. Kanske med svajig hälsa. En person som man så gärna ville lära känna.

Det är givetvis en stor sorg att se ett negativt test igen. Men det måste ju göras. Vi blir ju inte med barn bara för att vi tar skygglapparna på och inte gör testet. Vi är där vi är. Jag har pratat med den förstående barnmorskan på ivf-kliniken i Falun. Vi ska höras igen innan jul, så är väl tanken att köra igång med den tredje ivf:en i januari om vi orkar. Jag hinner tänka praktiskt. Ska vi ställa oss i en eller två adoptionsköer då? Undrar om det blir långa eller korta protokollet? Ska man böna och be om två ägg på en och samma gång? Har vi chans till det nu trots att vi är unga? Jag vet inte. Vi får se.  

Jag kan ändå känna att det är skönt att för en stund pausa. Inte vara mitt uppe i en ivf-behandling, alla sprutorna, lutinusträsket, ovissheten. Nu skiter vi i det här en stund. Jag fick ju unna mig en snygg jacka, med gott samvete, i alla fall.

21 kommentarer:

 1. Fy vad tråkigt Lina!!! :-( :-( Många kramar till dig! <3

  SvaraRadera
 2. Åh nej så himla ledsamt. Jag har varit där du är. Hittade din blogg igår och har läst lite bakåt nu. Vi vekar vara lika gamla. Jag har gjort tre ivf:er sedan december och vi har aldrig fått till frysen. Nu i september fick jag äntligen plus och hela världen blev ljus men inte så länge. Missfall i vecka 6. Väntar nu på försök 4 som jag hade hoppats skulle bli i december men pga klinikens jäkla julstängt så hinner vi nog inte. Januari alltså. Suck. Fy fan för det här. Ville bara dela med mig av min historia och hoppas att vetskapen att vi är flera som går igenom ungefär samma saker ska hjälpa oss lite. Kramar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din historia, anonyma vän. Det där med frysen, alltså. Jag och mannen känner oss lite lätt naiva så här i efterhand, att vi kunde tro att något ägg alls skulle klara sig till frysen.

   Då kör vi tillsammans i januari! Det känns förstås som långt fram nu, men vi är snart där ska du se. Kramar!

   Radera
  2. Jag vet precis, vi trodde också att det var självklart att vi skulle få till frysen första gången. Jag blev överstimulerad då o fick 30 blåsor och tänkte att "shit, 30 barn på ett försök, jag kommer ju ha fullt i frysen o aldrig behöva göra det här någon mer gång." Eh... det stämde inte riktigt. Av 30 blåsor blev det ägg, 1 befruktat, 0 bebis. Andra gången 12 ägg, 2 befruktade, 0 bebis och sista 10 ägg, 2 befruktade, 1 som fastnade men sen 0 bebis. Jobbigt med så få befruktade (manlig faktor) men vi får embryon av bästa kvalitet så de ger oss ändå hopp. Det är man ju glad för förstås men samtidigt är det jobbigt för då får man ju aldrig gå vidare. Hur länge ska vi orka liksom? Hua, jobbiga frågeställningar i det här. Ja, i januari får vi kämpa tillsammans! Och ta oss dit först!

   Radera
 3. Neeeeeej, blir så ledsen för er skull. Hoppas du kan njuta av snygga jackan i vinter och gå in i nästa försök med lite ny energi och nytt hopp. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ååh, tack för peppen Karin. Jag hoppas på att få använda vinterjackan en massa. Än så länge är det bara regn och rusk ute ;) Ja, vi ska ta ett djupt andetag nu och våga oss in i nästa försök. Januari, here we come, så småningom. KRAM!

   Radera
 4. Jag fick mensen idag.

  Efter alla sprutor denna månaden och efter alla tecken jag känt så var det en chock och när mensen kom i morse gjorde det verkligen extra ont, så otroligt ont. Vet inte vad man ska ta sig till längre.
  Denna måndaden ska bli en så kallad vilo månad, så ska vi kämpa på igen nästa mens, livet är så orättvist. Och alla runt omkring än är ju verkligen gravida.

  Min Body balande instruktör har jag i några månader trott bara var lite små knubbig. I förrgår förstod jag att så inte var fallet....

  Livet är så orättvist så tufft och jobbigt och sorligt! Men som du säger de kunde varit värre <3

  Jag lider med dig och vi fick samma sorliga besked idag.

  Det finns inga ord som tröstar allt är förjävligt. Du är inte ensam <3

  SvaraRadera
 5. Lina jag är så ledsen för er skull, jag höll alls tummarna för er. Även om jag inte känner dig så känner jag såååå för dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så snällt av dig, Catja. Tack för omtanken! Och stort grattis till plusset! :)

   Radera
 6. Kör andra omgången Pergotime och förbereder mig för IVF. Jag blev så ledsen att läsa ditt inlägg idag - men ville passa på att tacka dig för att du skriver din blogg och beskriver er resa. Det betyder mycket för mig! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jenny och varmt lycka till med er resa! Kram

   Radera
 7. Jätteledsen för er skull, jag vet hur det känns...

  Om ni är sugna på att testa något nytt i samband med nästa ivf kan jag verkligen rekommendera akupunktur!!! Gå gärna till någon som praktiserar österländsk lära, finns mycket att hämta där! Jag har läst boken The Infertility Cure, som på ett enkelt sätt beskriver grunderna i TCM (traditionell kinesisk medicin) och det finns massor med tips på hur man med hjälp av kost, och tex akupunktur, kan påverka fertiliteten. Jag testade under vår senaste ivf, och plussade för första gången någonsin!!! Behövde inte heller höja dosen under sprutperioden som jag behövt tidigare. Har dessutom känt mig lugnare, mindre svullen och mått bättre :) Jag åt inga örter, ändrade bara lite på kosten. Inga konstigheter! Blev till på köpet mycket bättre vad gäller min ibs-mage. Allt hänger ihop!
  Varmt lycka till, kramar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för peppen! Jag läser på lite om akupunktur i samband med ivf och blir alldeles svettig och stressad (motsatt effekt? haha) när jag ser hur ofta man måste göra det under behandlingen. Är inte säker på att det finns nån i min hemort eller jobbkommun som specialiserar sig på det. Men jag ska fundera! Har provat akupunktur när jag var dålig i ryggen en gång och det gjorde underverk. Kram!

   Radera
 8. Vad tråkigt att det inte gick vägen denna gång. :(
  Många styrkekramar

  SvaraRadera
 9. Hej igen Lina! Det var jag som berättade min historia för något inlägg sedan om hur vi bara fick ett IVF försök och hur det på något sätt gick. Jag beklagar verkligen att det inte gick den här gången för er. :-( men vill också säga att varje försök är som att börja från början, på gott och ont. Man vet inte när det vänder och det plötsligt funkar. Jag vill också bara stödja det Eva tipsade om ovan, med akupunktur och österländsk medicin mot infertilitet. Det var det jag använde. Hjälpte det? Oklart, men det gjorde det inte sämre. Jag gjorde akupunktur och drack örter i lite mer än en månad innan IVF behandlingen, akupunkturen gick jag till en gång i veckan. Sedan gjorde jag uppehåll under behandlingen, och gjorde bara en akupunkturbehandling på morgonen före återinförande. Jag vet som sagt inte hur det hade gått utan detta komplement till IVFen, men det gick i alla fall mot alla odds med den... Hoppas ni hittar vad som funkar för er! Många kramar, S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, S! I kväll har jag mejlat en akupunktör i trakten. Får se till att uppdatera med ett inlägg så småningom, hur det blir :) Kram!

   Radera
 10. Åh vad bra! Jag tror verkligen på akupunktur. Dels känner man att man gör något och testar något nytt, och så mår man mycket bättre! Och så ska det ju påverka kvalitet etc på äggen. Sedan kan jag verkligen rekommendera boken oxå, finns att köpa på Adlibris (eller om det var Bokus) för 130 kr. Man kan förändra mycket själv, det är verkligen lättillgängligt :) kram!!

  SvaraRadera
 11. Blir så ledsen för er skull, hoppas ni får chansen att vila upp er under jul och nyår så ni kan ta nya tag 2015. En vän fick tillbaka två ägg vid sista försöket i Falun, oklart om det berodde på kvaliteten av dem eller om det var för att det var deras sista gratisförsök. På vår klinik sa de nämligen att de bara återförde två om de såg lite sämre ut = chansen att båda skulle ta sig var liten. Styrkekram till er och alla oss som kämpar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack H. Det känns tungt. Men vi tar oss igenom det dag för dag. Jag minns inte vad de sa i början om två ägg, men det känns som att det var ytterst ovanligt. Jag tänker att jag i alla fall ska fråga. De har sagt att de ska använda tiden till nästa försök åt att fundera på vad som kan göras annorlunda denna tredje, så avgörande, gång. Styrkekram tillbaka!

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina