söndag 14 december 2014

Fem akupunkturbesök

I morgon pyser vi mot det där utlandet. Hurra! Det verkar inte vara toppenväder, runt 15 grader, men det ska bli så skönt ändå. Lite solljus, halvvarmt och så ledighet på riktigt. Jag håller på att längta ihjäl mig just nu.

I torsdags var jag på mitt femte akupunkturbesök. Det verkar som att det är rätt bra för min kropp, även om jag fuskar ganska mycket när det kommer till kost och motion. Nu när han trycker på flera punkter (venusberget, låren och magen) så gör det inte alls ont. Då ska man ha i åtanke att det gjorde så fruktansvärt ont första och andra gången jag var där. Det har verkligen släppt och jag tror att det är bra.

Jag har problem med utslag på mina händer,det har jag haft i några år. Eller, jag kallar det knappt problem längre för att jag blivit så van med utslagen. Men de har han hur som helst inte kunnat bli kvitt och det stör honom, märker jag. Så nu har jag fått några kinesiska örter som han vill att jag ska äta varje dag, tre gånger om dagen, i ungefär en vecka. Så det gör jag nu. De ska vara bra för lungorna och lungorna hänger tydligen ihop med hudens välmående.

Jag tänkte på det sist som jag var hos akupunktören att han verkligen går igenom hela kroppen. Det händer inte riktigt när man går igenom en fertilitetsutredning. Då är ju undersökningen över på knappt en timme. Visst, man svarar på frågor i ett formulär och lämnar lite prover. Men det är liksom koncentrerat till de nedre regionerna. Akupunktören scannar av hela systemet. Sedan vet jag inte, det kanske inte funkar alls. Det lär vi bli varse om snart. Men det är värt ett försök, tycker jag.

Min mamma trugade lite om att jag kunde gå till en akupunktör redan innan ivf:en drogs igång. Det hade jag inte varit redo för. Jag har behövt vänta tills nu, när hoppet inte är så starkt som det var den första tiden.

Nu är det ganska precis tre år sedan som vi började försöka bli gravida. Jag har kunnat landa i det. Att längta, men utan en sådan extrem förväntan som bott i mig från första egna försöket till andra ivf-försöket. Nu kan jag också se akupunkturen som en del i att stressa av, i stället för som en del i att lyckas bli gravid. Visst, det är den ofrivilliga barnlösheten han försöker behandla. Men jag räknar inte med att det ska lyckas. I stället hoppas jag på att akupunkturen hjälper min kropp, hela min kropp, att må bättre. Låt oss börja så, tänker jag.  

3 kommentarer:

 1. Hoppas ni får en härlig semester så att ni kan ladda batterierna för 2015, tror och hoppas att det blir ert år!

  SvaraRadera
 2. Precis så tänker jag med akupuntkuren jg har gått på nu. Så lustigt, för jag hade inte kunnat formulera det bättre själv!

  Lycka till med allt!
  /ny läsare på väg mot tredje ivf:en

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja så kan det vara ibland.
   Varmt lycka till med allt du också!
   Kram / Lina

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina