tisdag 13 januari 2015

Ett efterlängtat besked

Ni vet när man väntar och väntar och väntar på att få ett efterlängtat telefonsamtal eller mejl? Man hoppar till när det är ett nummer man inte känner igen, eller när datorn blippar till. Och aldrig är det rätt person som hör av sig. Bara telefonförsäljare eller spam. Och så börjar man (nästan) sluta längta för att man glömmer bort det.

Så då tänker man inte så mycket på när mejlkorgen visar att där finns ett nytt mejl. BAAM! Tror ni jag blev alldeles till mig när vår kontaktperson på familjerätten hade mejlat vid lunchtid i dag? Ooh, ja! Hon skrev att det finns plats för oss på föräldrautbildningen som drar i gång i mitten av februari och att utbildningen är dagtid! Vi behövde inte någon betänketid utan tackade ja direkt. Det är sju kurstillfällen, tre timmar per gång. Kravet är att vi är där minst fem gånger, men vi ska givetvis försöka att vara där varje gång.

Inför detta har jag bara tänkt på att jag är så glad över att vi äntligen kommer någon vart i vår process. Jag har bara sett det som ett delmål. I kväll började jag tänka på att det här faktiskt innebär att vi kommer få tillfälle att träffa fler par. Det blir första gången i den barnlösa processen som vi faktiskt får prata, utanför nätet, med par som flera av dem troligen går igenom en process som är rätt lik vår.

Det är sällsynt. Ivf:en är ju väldigt sluten på det sättet. Man hejar på varandra i väntrummet, ibland. Ibland orkar man inte. Vid andra försöket delade vi vilorum med ett annat par, då presenterade vi oss för varandra kort och berättade vilket försök det var. Men inte mer. Det är sådana anspänningar att fokusera på annat än varandra och den uppgift man har framför sig. Man är ju inte direkt där för att kallprata. Det här kan nog bli väldigt annorlunda. Det är ju som upplagt för diskussioner och känslor, tänker jag. Men vi får se! Jag är sjukt peppad i alla fall. Absolut, i första hand ser jag fortfarande detta som ett delmål. Men jag hoppas att vi kan få ut något bra av det på köpet.


10 kommentarer:

 1. Såå roligt att höra du ger mig lite energi!!! Vi har skickat in de sista blodprovet till Karolinska nu och om det är bra får vi skicka in en remiss till Linköping för att förhoppningsvis få testa vår första IVF. Men allt är verkligen en evig väntan! Hoppas väntan inte känns så hemsk när ni får prata med andra med. Tack för du delar med dig av alla dina känslor och upplevelser.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, heja heja! Snart är ni där! Även om ens begrepp om vad som är snart verkligen prövas i tider som dessa, haha. Kram och tack för peppen!

   Radera
 2. Åh va roligt ! :) Härligt att det liksom blir av så nära nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa! Den stora fördelen med att det gått lite segt att få besked :)

   Radera
 3. Å, vad roligt för er! Vi ska också gå föräldrautbildning med start i feb. 6 tillfällen varannan vecka kl.17-20. Perfekt för oss! Vad får ni betala? Jag tycker det är jättedyrt, men vet ju än så länge inte vad vi betalar för (tror såklart att det kommer vara värt varenda krona) men det känns lite som om man kan ta vilket pris som helst eftersom man måste gå utbildningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, härligt! Vår utbildning är det kommunen, skattebetalarna(!), som finansierar i och med att vi tar den som erbjuds i länet via vår socialförvaltning. Hade kursen varit fullsatt så hade vi fått vänta till hösten för att gå "gratis" eller söka oss till ett annat län (privat) tidigare och betala helt själva. Vi var redo för alternativ två.

   De helgutbildningar som vi kollat upp har kostat mellan 3000 och 4000 per person har jag för mig (och så är det ju boende, resa och andra utgifter utöver det). Är det nåt sånt för er misstänker jag? Visst, det är synd att behöva betala. Men som du är inne på, tror jag, i det långa loppet spelar det ju ingen roll. Varmt lycka till i alla fall!

   Radera
 4. Vad spännande. Vi borde också ta tag i det där snart. :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns spännande! :) Kram!

   Radera
 5. Vår kommun köper in tjänsten från ett externt företag.så detta är enda alternativet. 6000:- för oss båda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej! Så olika det kan vara från kommun till kommun, som med ivf och landstingen ...

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina