onsdag 14 januari 2015

Sidospår är viktiga spår

Två nära vänner till oss gifter sig i sommar. Jag blev helt till mig när jag fick veta att han hade friat till henne! Självklart hade min man "glömt" att fråga om viktiga detaljer, så som "gick du ner på knä?", "vart var ni?", "kom några tårar?" etc. Så jag fick ta tillfället i akt nästa gång han pratade med barndomsvännen och intervjua dem via högtalartelefonen.

För några vecka sedan tillfrågades min man att vara bestman på deras bröllop och jag blev alldeles rörd. Inte för att det kändes helt oväntat, kompisen var bestman på vårt bröllop, men för att den vänskap min man och hans vän har är något så sällsynt. De har varit bästa vänner sedan vaggan, genom grundskolan, fotbollen, gymnasiet fram till i dag. Det är något stort och vacker i det. Sedan är jag så glad att få en inblick i deras vänskap och att jag vunnit två nya vänner.

Det blev lite sliskigt här, så jag tänkte komma till poängen innan det blir värre: Jag ska vara toastmaster på bröllopet! Egentligen blev både jag och maken tillfrågade. Men medan jag kände direkt JA … så kände han direkt NEJ. Nervositet och att inte kunna slappna av hela kvällen gjorde att han inte vill vara det. Jag sa att jag vill vara det ändå, antingen själv eller tillsammans med någon annan. Så nåt av det blir det!

Vad har detta med barnlöshet att göra? Inte särskilt mycket, skulle jag säga. Men: Det känns så himla kul att ha något annat än adoption/ivf/barnlöshet att lägga tid och planering på. Så nu består mina googlesökningar till (nästan) lika stor del av toastmastertips som adoptionsinfo/erfarenhet av tredje ivf-behandling.

4 kommentarer:

 1. Jag håller med dig till fullo om att det är skönt att få något annat att fokusera på! Jag och min sambo har bestämt oss att gifta oss i sommar för att få fokus på något annat. I början av året var det svårt att släppa barnlösheten, men nu är det lite skönt (vilket jag skäms för). Men jag kan sova hela nätter, planera mitt liv efter vad jag känner för och inte efter behandlingar och mediciner. Ganska mycket som ska planeras! (men lite innerst inne längtar jag såklart till nästa behandling)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, så roligt att planera sitt bröllop! En så stor dag i livet. Klokt beslut tror jag, att få fokus på en annan stor händelse i livet. Men visst förstår jag att det andra som händer finns där samtidigt, men på ett annat sätt.

   Radera
 2. Vi bokade kyrka för vårt bröllop igår...blir i sommar då alla tider innan dess var bokade. Är det "inne" att gifta sig nu? 😉 känns skönt att fokusera på något man vet kommer bli roligt. Allt det andra som vi fokuserar på ang. Barnlösheten vet man ju inte hur det blir. Sen för att adoptera har de flesta länderna krav på några år som gifta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, kul! Haha, ja antingen är det väl inne eller så är det åldern ;) Jo, har man funderingar på att adoptera så är det ju inte dumt att gifta sig så snart man känner för det.

   När vi gifte oss hade vi ingen aning om att vi skulle hamna i barnlöshetsträsket. Visst, vi försökte få barn. Men tankarna på att det inte skulle gå särskilt fort fanns inte riktigt där efter bara ett halvår ...

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina