torsdag 15 januari 2015

Tips på adoptionsbloggar

Jag har ombetts att tipsa om några bloggar som handlar om adoption och även om jag är sämst på att lägga grejer på minnet så gör jag det gör jag förstås gärna. Många adoptionsbloggar slutar ju tvärt, oftast lyckligt. Men jag är så där att jag läser från första inlägget och scannar mig fram till sista inlägget. Det innebär att jag ibland är sämst på att lägga bloggar på minnet, men jag samlar i alla fall fyra länkar här så får jag försöka återkomma i ämnet så småningom. Sedan kanske någon i kommentarsfältet har bra exempel på aktiva eller (numera) inaktiva bloggar?

En given blogg för mig att plöja igenom är minlängtanefterdig. Anna och hennes man Anders var med i TV3:s dokumentärserie Drömmen om ett barn. Efter många ivf-försök gick de vidare till adoption och det är så spännande att följa deras resa som nu slutat lyckligt.

I En klassisk svenska 2.0  berättar Monica om sina tankar kring att vara adopterad.  Det är spännande att hon i början av bloggen, som startades i oktober, inte har tänkt särskilt mycket på det här med att hon är adopterad från ett annat land till Sverige. Medan hon senare i bloggen kommer på sig själv med att reflektera över det. Kloka tankar i en trevlig och rolig blogg!

En gullig grej som Misshultgren, som är mitt i adoptionsprocessen tillsammans med sin man, gör är att de inhandlar "månadens sak" till sitt blivande barn.

På en blogg som heter Adoptionsbloggar finns en hel del bloggar i ämnet.

Det här inlägget är förresten tidsinställt i och med att jag och maken just nu befinner oss norröver för att hälsa på min pappa och min farmor!


5 kommentarer:

 1. Åå, ha en jättefin resa till Norrland, fina Lina! <3
  Ja, Anna & Anders blogg är gripande; jag läste den redan innan de fick barnbesked och så himla glad jag blev när det efterlängtade inlägget om att de fått barn dök upp...!
  Även Emilie från Göteborg skriver en blogg (också hon var med i TV3:s Drömmen om ett barn); mycket kloka och fina tankar i hennes inlägg. För att kunna följa deras resa behöver man ett lösenord som Emilie gärna lämnar ut bara man presenterar sig lite kort via mejl.
  Stor kram från Silvia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa! Jag sträckläste verkligen bloggen från början till slut (i efterhand då). Jag blir sugen på att ta del av Emelies blogg också. Får nog lov att slänga iväg ett mejl. Stort tack för länken. Kraaam!

   Radera
 2. Ja just det, här är adressen till bloggen jag tipsade om:
  https://emilieskrypin.wordpress.com

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Vill du lägga upp min blogg på din lista? Jag har bloggat ända sedan 2005... :)
  Vi har en son som kom hem från Thailand 2007 och nu väntar vi intensivt på barnbesked igen. Dessutom har vi två tonåringar i huset som inte är adopterade. Vi bor i Finland.

  www.lilleskutt.wordpress.com
  livetmedp(ät)gmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad spännande! Jag lägger in dig i listan :)

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina