måndag 2 mars 2015

Att bli tagen på allvar

Jag är så himla glad att vi besöker en ivf-klinik som tar ens funderingar på allvar och inte avfärdar dem. I dag mejlade jag kliniken i och med att min mens inte kommit ännu (dag 33) och jag inte fått några spottings, alltså små blödningar, ännu.

Jag undrade om prasteronet kan skjuta upp mensen eller göra så att den helt uteblir. Så ska det inte vara, enligt kliniken som nu bokat in mig på ultraljud på torsdag om jag inte fått någon blödning innan dess. Nej, ultraljudet är inte en graviditetsgrej utan ska i stället visa om det kan vara så att jag inte haft någon ägglossning denna gång och att mensen därför är uppskjuten eller kanske till och med puts väck denna vända. Så himla typiskt barnlöshetskroppen att retas så här när man så gärna, efter en evighetsväntan, vill komma i gång med tredje ivf:en.

Jag behövde förresten inte be om en undersökning, utan kliniken föreslog det utan något knussel. Smidigt att vänta till torsdag, dessutom, eftersom att vi är på föräldrautbildning då. Dessutom kanske mensen kommit i gång då, det vore ju inte så dumt. Om inte alternativet vore att det är ett (bus)frö som gömmer sig därinne. Det vore ju allra bäst. Fast det vore ju bara helt bananas.

9 kommentarer:

 1. Håller tummarna för dig! / Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna! Alla hållna tummar är bra tummar :)

   Radera
 2. Åh vilken vansklig situation. Man vill ju så gärna tro att det är en baby som kör sitt första "kan själv" innan IVFen. Men så hårt fall om det inte är det när hoppet redan är uppe. Jag hoppas att det i vart fall blir en baby nu, om inte en självmakad så en IVFad så snart som möjligt. Eller en rekordsnabb adopterad :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Emma!

   Visst hoppas vi på att bli "tagna på sängen" nu. Men kommer mensen, som jag ändå tror, så är vi redo att kicka igång ivf:en (om än inte utan tårar) och blir det inget av det så är vi redo att fortsätta med adoptionen.

   Vi får se vad som händer :)

   Radera
 3. har ett program tips till dig
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=6107608

  ha det så gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Jag har börjat lyssna och känner igen lite från Adoptionspodden. Det var genom podden som jag hörde talas om hennes bok.

   Här är adoptionspodden (avsnitt 27 är hon med i):
   http://podda.se/poddar/adoptionspodden

   Ha det bäst!

   Radera
  2. PS. Du, det program som du tipsar om verkar ju vara från i dag? Kul!

   Radera
 4. Du har helt rätt hon medverkade idag på radion
  Jag läste nämligen på hennes fb sida att hon skulle vara med där idag så det var därifrån jag fick tipset

  Kram från diana som är adopterad från Peru

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Jag förstod sen att det var samma kille som har podcasten, som intervjuade henne i radion. Återigen: tack för tipset! Jag blev lite sugen på att läsa hennes bok "Återresan" som hon pratade om. Kram

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina