tisdag 31 mars 2015

Hoppet lever

Jag och fragmin, den blodförtunnande sprutan, är inte bästa vänner. Långt därifrån. Den ger mig stora blåmärken. Sprutorna är grövre än vad jag är van med från ivf:en. Men nu har vi i alla fall märkt att om man knölar ihop huden vertikalt i stället för horisontellt så går det lite bättre. Det där svidandet som blir när sprutan dragits ut rår varken jag eller maken oss riktigt på. Men nu är det inte många dagar kvar!

Det är inte många dagar kvar, fast jag råkar vara ett sådant här hopplöst fall som tänker att det är tisdag så himla länge, och onsdag i morgon, att när väl onsdagen kommer så tror jag att det är torsdag. Så är det verkligen i dessa ruvardagar. Jag har inte känt så många symptom, vad jag vet. Men som jag var inne på tidigare lär man sig efter ett tag att symptomen innan mens kan vara förvillande lika symptomen på en graviditet, vad det sägs. Och lite i samma tema: Ömma bröst är en av biverkningarna från medicinen lutinus.

Jag var värsta positiv och pepp häromdagen. Tills jag råkade ut för först pms över något så fånigt som en slö hemsida, vilket brukar ske fyra dagar innan mens, och sedan upptäckte jag ett munsår som är på gång, vilket också brukar inträffa några dagar innan mens. Då kände jag mig ganska uppgiven. Men så kom Tobias hem och smekte mig försiktigt över magen. Ibland kan en sådan handling, som kan tyckas så liten, kännas så stor. Jag går in i ruvardag 11 med hoppet omtöcknat men, ändock, i allra högsta grad kvar.

8 kommentarer:

 1. Åh vad jag hoppas för din skull! När har ni testdag? Själv har jag precis fått tillbaka ett upptinat embryo, tredje försöket. Kram på dig och tack för en fantastisk blogg! /Madeleine

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag nöjer mig med att säga att vi har testdag om några dagar. Men det kommer märkas här på bloggen när det varit :) Håller tummarna för ditt upptinade embryo! Tack för peppen. Stor kram!

   Radera
 2. Munsår kan du också få när du är gravid. Mvh positiva tankar 2.0 ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack för de positiva tankarna!

   Radera
 3. Hej! Har följt din blogg lite på senaste. Vill bara tala om att det sitter en i Göteborg som håller tummarna så hårt för er att de snart blir blå! Skickar massa positiva energier ut i universum och till dig med hopp om att du skall få se ett + på teststickan! Kramar Emmelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tusen tack för Göteborgstummarna! <3
   Kram

   Radera
 4. Har följt din blogg ett tag. Håller alla tummar och tår för er!!! Kram Jessica

  SvaraRadera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina