tisdag 9 juni 2015

Kimchikväll

I går var jag och Tobias bjudna hem till vår goda vän, tillika min kollega, tillsammans med några andra jobbarkompisar. Han bjöd på koreanskt käk för andra gången. Det blev bland annat kimchi, som ju är en traditionell koreansk rätt. Så, så gott! Och vansinnigt starkt.

Vår vän är adopterad från Sydkorea, han kom till Sverige som spädbarn, och ibland formligen bombarderar jag honom med tankar och funderingar så fort jag läst eller hört något nytt angående adoption eller Sydkorea. Han tar det bra och brukar ge mig sina tankar och funderingar i gengäld. Jag borde verkligen fråga om han har lust att gästblogga sin historia, eller åtminstone utdrag ur den, någon gång, det ska jag göra. Och kanske kan han dela med sig av några koreanskt recept också.

4 kommentarer:

 1. Koreansk mat är så himla gott!
  Ett tips är Jennie Walldens kokbok där det finns ett antal bra grundrecept inklusive egen kimchi (som inte är svårt men tar lite tid).
  På köpet och som inledning får man Jennies egen historia om när hon som 6 åring adopterades från Sydkorea.
  PS. Skulle det bli Sydkorea för er del är ni varmt välkomna till FB gruppen Sydkoreagruppen ( för varande och blivande koreaföräldrar). Säg bara till i så fall! Ds

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, henne gillade jag i Mästerkocken!
   Får kanske lov att köpa den. Använder inte kokböcker särskilt ofta då både jag och mannen är vegetarianer. Men ofta går det ju att göra om recepten.

   Stort tack för fb-inbjudan! Vi får se vart vi hamnar. Om några ynka och långa (japp, både och på samma gång anar jag, haha) månader vet vi närmare.

   Radera
  2. Egentligen kanske det finns fler recept som passar vegitarianer (beroende på om man äter fisk eller ej) i hennes nya kokbok "Asiatiska smaker" där det finns en helt vegitariskt del. Men då missar man ju den fina berättelsen ��.
   Själv "knarkar" jag kokböcker och gillar det asiatiska fokuset på mycket grönt i maten. Kära maken muttrar när jag dyker upp med ännu en bok till samlingen ��. Mottar gärna tips på vegitariskt alternativ. Tofu borde funka i det asiatiska?

   Håller tummarna för att månaderna mer går fort än långsamt så att ni får komma igång med pappersamlandet asap!

   Radera
  3. Vi hade tofu i den vegetariska kimchin! Den suger ju åt sig smaker superbra. Jag är lite mer utav en bakboksknarkare tror jag. Eller kanske är kakmonster man är då? =)

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina