måndag 22 juni 2015

Kör, bara kör

Nästa vecka slutar min närmsta chef, vilket är dötrist. I förra veckan bestämdes det i alla fall att jag ska bli tf. nyhetschef på jobbet i åtminstone några månader. Det kommer bli väldigt roligt ibland och lite för tufft ibland, tror jag.

Hur som helst känns det riktigt vältajmat att hoppa in som det nu, innan adoptionsprocessen kommit längre. För vansinnigt sysselsatt, och mer nyhetsfixerad än vanligt, det lär jag bli några månader framöver. Jag tror det är främst tajmingen som gör att magkänslan hela tiden sagt "Kör, bara kör". Dessutom är den tillfälliga löneökningen ett oförskämt bra tillfälle att kunna lägga undan extra mycket pengar till sådant som rör adoptionen. Kör, bara kör, var det ja.

8 kommentarer:

 1. Grattis! Så roligt att någon som redan arbetar där får chansen. /Berith

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack. Ja, det känns kul! Jag är däremot inte intresserad av att söka tjänsten utan vet att jag vill gå tillbaka till att skriva sedan. Men det känns skönt att ha fått till en lokal lösning, så ska jag göra mitt bästa för att hålla ställningarna någorlunda inför att kommande chef landar hos oss :)

   Radera
 2. Vad kostar det att adoptera? Är det olika pga av olika saker? Vad räknar ni med att betala ungefär?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det är jättesvårt att svara på. Förutom flygbiljetter och boende under själva vistelsetiden så är det administrativa kostnader, vårdkostnader, försäkringar, framtagande av handlingar etc. Slutsumman blir väldigt olika beroende på land och så där. Det där kan nog andra svara bättre på. Men vi räknar med allt mellan 150 000 och 350 000 kronor.

   Radera
 3. Grattis! Vilken cool grej och bra erfarenhet att ta med sig in i framtiden. Heja dig!

  SvaraRadera
 4. På adoptionscentrums sida står det exempel på kostnader gör adoption uppdelat på länder. Det verkar ( iaf enligt dom) som det skiljer i kostnad....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, det skiljer sig mycket länder emellan och organisationer emellan.
   Adoptionsorganisationerna har ungefärliga kostnadskalkyler på sina hemsidor.

   Man får ju tänka på att det är dyrare att resa till vissa länder och så beror det på om det är hög- eller lågsäsong samt hur långt innan man kan boka biljetten. Sedan är det förstås löneskillnader i olika länder. Dyrast är det att adoptera från Sydkorea.

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina