torsdag 13 augusti 2015

Utgifter ger mig magknip

Jag har fyllt i en ekonomisk blankett och skickat till Barnens vänner, bara en snabbkoll för att se om vi kan vara aktuella att adoptera från St Lucy. Det är så vansinnigt jobbigt att se sin ekonomi svart på vitt! Vi har en god och stabil ekonomi enligt våra mått mätt, men samtidigt en del lånekostnader (huslån, studieskuld, billån) och det stressar mig. Ger mig faktiskt magknip när jag tänker på det. Inte till vardags, men i adoptionssammanhang. Riskerar organisationen utomlands att nobba oss?

Vi har råd att spara undan rätt mycket och betalar av bra på huslånet, men vi har också varit bra på att unna oss. Då gärna äta ute, gå på bio eller åka bort över helgen. Ni vet, det barnlösa livet? Men nu tänkte vi sluta med nöjesutgifter ganska "cold turkey" från och med jobbstarten på måndag.

1. Inte äta lunch ute eller köpa färdigmat. Nu är det bara matlådor som gäller.
2. No more helgpizzor. Inte O'Learys, dyra restaurangbesök eller utefrukostar heller för den delen (snyft).
3. Sluta slänga mat för att "man var sugen på något annat" och inte hann med innan det började lukta skunk. Ät upp det som finns i kylen innan det är för sent, basta.

Det är nog de tre grejerna som är våra stora utgifter och som går att påverka radikalt.

3 kommentarer:

 1. Hej
  Kämpa på, det klarar ni galant och det är det värt.
  Ha nu en mysig helg med något hemlagat och tända ljus.
  Kramar om dig.
  /e-k (jag som har Jenny född på Sri Lanka)


  SvaraRadera
 2. Lycka till fina ni med matlådor osv inte enkelt då ni egentligen kan unna er
  ni får tänka på allt kul ni kan göra sen då allt är klart med adoptionen
  Mina adoptivföräldrar tyckte också detta var tufft för dom kunde ju också egentligen unna sig :)

  Mvh diana adopterad från Peru

  SvaraRadera
 3. Jag vet ju inte vad St Lucys har för krav men vår ekonomi generellt här i Sverige är oftast god jämfört med deras så jag tror inte att ni behöver oroa er :) Men man oroar sig för allt i adoptionssammanhang så jag förstår precis hur du tänker.

  Och era sparåtgärder är ju jättebra oavsett. Det är alltid bra att spara och inte slösa med både pengar och mat. Och det är ju en rejäl slant man ska betala i avgift till adoptionsorganisationen men det är ju ett tag till så en del tycker jag att ni ska unna er fortfarande, annars kommer ni kanske inte kunna upprätthålla det och väntan är lång, jobbig och trist så då behöver man lite guldkant i vardagen :) En pizza på helgen kostar ju inte mer än en hemlagad middag ;)

  SvaraRadera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina