torsdag 27 augusti 2015

Välmening som slår fel


via GIPHY

När en vän i all välmening försöker tipsa dig om "nån som hjälpt flera att bli gravid". Du tackar vänligt men bestämt nej till mer information, berättar att du inte längre sörjer att inte bli gravid utan längtar efter att få bli förälder genom adoption och får ett "kan du inte prova prata med henne i alla fall. Jag vill bara hjälpa …"

Då känner jag mig snömulad. Jag vill jag skrika något elakt eller cyniskt, kanske ha sönder någonting. Men jag behärskar mig. En vän är ändå en vän, även när den gör bort sig. Alla kan inte ha koll på vilka minor och klavertramp som finns. Så jag svarar snällt att den bästa hjälp vi kan få av omgivningen nu, är kärlek och glädje till vårt barn när hon eller han äntligen kommer hem till oss. Mantra, mantra ...

6 kommentarer:

 1. Andas in.. Andas ut..
  Hur många gånger får man inte tyst säga till sig själv: hen förstår inte bättre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa, precis! Det verkar vara svårt för många att se gränser i de här sammanhangen. Kanske för att det inte är så många som pratar om det? Eller så är det bara att man inte alltid har det sunda förnuftet med sig i sånt som handlar om detta.

   Radera
 2. tror man måste vara väldigt tydlig mot vänner/familj m.m för att själv må bra. Alla utgår alltid från vad de själva har för erfarenheter/önskan. Trots välmening kan det bli väldigt fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant! Jag och Tobias har blivit allt bättre på det. Men det finns förstås dagar när luften går ur en.

   Radera
 3. Säkert är det så att folk av ren välvilja delar med sig av sina "bästa" tips och råd - jag har whiplashrelaterad skada efter en bilolycka och "alla " vet så mycket om smärtlindring och tillskott som man ska äta för att inte bli deprimerad osv ... Jag får verkligen bita mig i tungan för inte be folk hålla käften då de ändå inte förstår hur jag har det, hur handikappad jag är, trots att det inte syns.., naturligtvis inte samma sits som ni har - men ni har min djupaste förståelse! MEN jag försöker alltid tänka att den här medmänniskan vill mig väl utifrån dens livsituation och erfarenhet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner igen mig i ditt tankesätt! Men japp, ibland får man bita sig i tungan ;)

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina