måndag 5 oktober 2015

Mycket gjort!

Vi kör väl en checklista (för denna omgång):

Gjort:

  • Betalat in halva administrationsavgiften till Barnens Vänner (35.000 kronor)
  • Kompletterat medgivandeutredningen (på egen hand, skönt att man får det!) med vilka år våra föräldrar samt Tobias bror är födda samt kompletterat utredningen med beskrivning av säkerheten i vårt hus, lekytor i vårt hem och om vårt barn sover i eget rum och egen säng. Vi har skrivit på engelska.
  • Fyllt i Special Needs-listan på nytt. Intressant hur man utvecklas i en adoptionsprocess, denna gång var vi båda öppna för långt fler särskilda behov på listan än när vi fyllde i den för ungefär en månad sedan. Det handlar väl om att smälta möjligheter, antar jag. 
  • Mejlat vårdcentralen om nytt, lite justerat, läkarintyg för mig - och fått klartecken att det kommer på posten inom några dagar.
  • Mejlat översättare och fått klartecken att det kommer kosta 5000 kronor att översätta utredningen till engelska och dröja högst en vecka innan översättaren är färdig.
Kvar:
  • Komplettera medgivandeutredningen med "guardianship plan for the adopted child". Det är på gång. Det ska allra helst vara så att en av personerna är släkt med någon av oss, gift och ungefär i vår ålder (alltså inte barnets mor- eller farföräldrar). Det gör urvalet oerhört smalt. Men vi får se om det går vägen! Den här biten är inte något juridiskt bindande, svensk lag funkar ju inte riktigt så, utan väldigt informellt. Så jag hoppas de som tillfrågas mer ser det som något fint och en ära att vara en viktig pusselbit i vår resa mot ett barn i stället för att börja kallsvettas, hehe.
  • Bilder till fotoalbumet: Några bilder på det tänkta barnrummet, en släktbild hemma hos oss samt en ny bild från vår trädgård. När vi valt ut 20 bilder ska de skickas till vår adoptionsorganisation som säger vad som funkar och inte, så får vi utgå från det när vi knåpar ihop ett album.

När jag kikar på listan tänker jag att beroende på hur flytet och inspirationen ser ut har vi verkligt goda chanser att bli klara inom två veckor (inkluderat att bilderna ska framkallas, sidorna till albumet göras och scannas in för att sedan skickas till organisationen).

Häpp, häpp. Nu rullar det bollar hejvilt här. Jag börjar förstå det här med att många beskriver adoptionsprocessen som bitvis väldigt hektisk, bitvis extremt stillastående. Så var ju ivf:en också men kanske inte lika tydligt i och med att det var en mycket kortare period.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina