onsdag 21 oktober 2015

Saker att göra i väntans tider

Jag håller på att sammanställa en lista över hur jag ska ta vara på tiden för att inte tänka så mycket, nåja, på den väntan som är inför barnbeskedet. Det kan ju bli allt från sex månader till två år av tystnad. Hittills har jag kommit på sex saker för att hålla mig sysselsatt:

 • Läsa mer. Mål: En bok i månaden till att börja med. 
 • Träna. Första passet på länge inbokat i morgon! Mål: Träna tre gånger i veckan.
 • Laga taiwanesiskt (på vegetariskt vis). Mål: En gång i månaden.
 • Träna taiwanesiska eller mandarin. Mål: Lära mig några enklare fraser.
 • Lära mig sticka eller virka. Mål: Luddigt ännu, men göra något till vårt barn.
 • Framkalla bilder och göra album. Vi har så vansinnigt många, oframkallade, bilder i datorn. Det är dags att göra något av dem.
Vi börjar väl så, helt enkelt. Kanske någon som sitter inne på ett superbra förslag? Det är ju bra om det inte kostar alltför mycket, med tanke på att vi ska ägna rätt mycket av tiden åt att spara pengar också ...

6 kommentarer:

 1. Vad klokt av dig! Jag hoppas verkligen att du kommer tycka om att sticka eller virka; när man väl lärt sig grunderna finns det ju så många olika projekt att prova på! Om du googlar happypotamos så ser du ett fint virkprojekt. Heja, heja! Jag hoppas både att er väntan kommer att vara och framförallt kännas kort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Festligt! Det får jag lov att kika närmare på. Tack för peppen <3

   Radera
 2. Smart! Både att försöka hålla dig sysselsatt och att få vissa saker gjorda som är svåra att hinna med sen när ni väl får ert barn :) Det är ju inte riktigt samma sak att vara hemma med ett spädbarn som ett äldre adoptivbarn. Jag har tex träffat och läst om personer som passar på att plugga när de är föräldralediga, det kan man ju bara drömma om när man är hemma med ett barn som är 1,5 år och äldre. Jag tänkte fylla i "Mitt första år"-boken (fast en sån för adoptivbarn) när vi var hemma med sonen men det hann jag aldrig med, den har väl hunnit bli halvt i fylld vid det här laget :O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, den där "Mitt första år"-boken har jag också funderat på, hur den kommer hinnas med egentligen. Men den är ju trevlig att fylla i det man kan nu, biten om "hur mamma och pappa träffades" och så bilder på oss etc. Barnets födelseland och så där vill vi nog inte fylla i förrän vi närmar oss det ännu mer.

   Radera
 3. Youtube är tydligen din vän om du vill lära dig virka och sticka :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag får kika där helt enkelt!

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina