söndag 25 oktober 2015

Tankar som dyker upp

Första veckan i kön avklarad. Det har varit en bra vecka som gått riktigt fort. Helgen har varit väldigt rolig. Det blev klackarna i taket igår när min kollega fyllde 30 så söndagen har varit desto stillsammare.

Några praktiska funderingar har börjat dyka upp under denna första kövecka. Så jag ska försöka se om det dyker upp fler frågor och sedan kontakta Barnens Vänner.

1. Hur ser vår kösituation ut - hur många par finns framför oss hos organisationen i Sverige i den "vanliga" kön.

2. Finns någon chans att de ringer om barnbesked på helgdagar i Sverige - eller  är det vardagar som gäller.

3 kommentarer:

 1. Grattis att ni kommit så långt. Hur funkar det hos St Lucy, är det matchning där bio-mamman väljer bland familjer eller väljer barnhemmet efter turordning eller den familj de tycker passar? Om det är så är det ju inte intressant vem som skickat först men dock som du skriver intressant att veta hur många som har handlingar hos barnhemmet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Det är matchning med biomamman (eller annan representant för barnet) som gäller om det uttrycket betyder det jag tror, alltså hon har stort inflytande. Men förutsatt att biomamman inte har specifika krav på adoptivföräldrarna, så finns det ju ett kösystem för när vår mapp presenteras (tillsammans med en eller två andra mappar från bv i Sverige) för henne eller representanten som också kan ha fler mappar att titta på från andra länder, exempelvis USA.

   Radera
  2. ... sedan spelar givetvis vår öppenhet inför barnets ålder samt särskilda behov in för om vi har chans att få vår mapp visad tidigare eller senare.

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina