onsdag 30 december 2015

Länktips

Mamman Laura Willard har sammanställt några tänkvärda svar på frågor om adoption i "9 things this adoptive mom would like everyone to know".  Det går att läsa om bland annat här på svenska och här är originalet på engelska. Min svärmor tipsade mig om länken och senare såg jag den rekommenderas i "adoptivmamma"-gruppen på Facebook.

2 kommentarer:

 1. Tänkvärt! Så otroligt dumma och sårande frågor folk ställer. Såklart ert barn blir ert egna barn. Lite som andra med svenskar med invandrarbakgrund; man blir dubbel, inte halv. Både svensk och med andra rötter. Både er som riktiga föräldrar, och en biologisk historia som börjat någon annanstans. Det ena förtar inte det andra.

  Men jag blir obekväm när hon skriver att man inte förstår vad ovillkorlig kärlek är förrän man får barn. Det kanske var så för henne, men jag blir ledsen av den dömande attityden mot oss som kanske aldrig kan få barn. Jag önskar att alla,särskilt de som själva fått kämpa mot fördomar och att klumpas samman med andras erfarenheter inte gjorde samma misstag. För mig är det självklart att människor som inte kan få barn är lika kapabla till kärlek som den som får barn lätt,oavsett om de lyckas adoptera eller inte.

  Hejar på er, och tror ni blir fantastiska föräldrar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klokt! Självklart går det att känna villkorslös kärlek även om man inte blir förälder. Tack för kommentar och ännu mer tack för peppen!

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina