fredag 1 januari 2016

Bärselar och tapeter

När vi var i Gimo blev jag blivit tipsad om märket Ergobaby (tack Linda!), så något därifrån kommer vi nog köpa efter att ha undersökt saken närmare. Det känns så skönt att få halvkoll. Vi hade tänkt att ordna med en sådan så snart som möjligt i och med att vi vet att det kommer vara väldigt praktiskt att ha en. Men så slänger man ut frågan i adoptivmammagruppen om någon har en "hel och ren" till salu och så kommer alla dessa val igen. Finns ju en massa sorter bara inom detta märke! Vi hade tänkt oss "original" eller "ekologisk". Men så säger någon att sportvarianten är bäst när man har lite äldre barn, medan en annan gillar resevarianten bättre. Positivt ändå att flera rekommenderar märket! Då har man någonstans att börja nysta.

Det bästa, men tricksigaste, rådet är att vi provar bära ett barn (i "rätt" storlek) i selar i affären för att se vilken som känns bäst. Fast då kommer man ju lite till grundproblemet, något eget barn förfogar vi ju inte över så då ska man hitta någon annans och de som vi är kända för finns ju inte direkt i närheten.

Det är småjobbigt att tro att man hittar en lösning, något vi kan fixa redan nu. Ha något att göra, sysselsätta sig med - och så dyker tusen nya frågor. Men så är det ju faktiskt helt underbart också, att det finns en grupp att ställa frågan i och så kommer en massa smarta tips och engagemang. Det uppskattas.

En annan "fixa tidigt"-grej är tapetseringen av barnrummet. Häromdagen var vi in till Colorama för att kika på tapeter till barnrummet - oj, det finns det mycket av! Vi såg tapeten som vi tänkt oss tidigare. Den är fortfarande en stark favorit, nu tillsammans med denna som också är en dyrgrip från Ferm living. Vi handlar helst via den lokala butiken snarare än över nätet, så det känns bra att de har möjlighet att beställa grejerna.

Biträdet i butiken halvkänner Tobias, han är ju journalist här på orten, så jag spetsade verkligen öronen när de två började prata om barntapeter. Hon undrade lite trevande om vi hade barn, om det var på gång eller om det var till någon annan vi kikade. Tobias svarade ganska svävande att det väl är på gång.

Hon grattade, sneglade mot min mage och väntade nog på att få höra mer. Men där gick hon bet! Fastän hon berättade att hon var gravid med andra barnet och beräknad till sommaren. Tobias är ju långt ifrån lika extrovert som sin fru. Vore det jag som höll i dialogen hade vi väl inte varit ute ur butiken innan stängning, haha. Men jag kände in Tobias där, var tyst, och kollade av efteråt. Han tyckte helt enkelt att "man behöver inte berätta för alla". Min hemlighetsfulle och eftertänksamme man. Tänk om jag kunde besitta den behärskningen ibland.

10 kommentarer:

 1. Jag vill tipsa om en sluten fb grupp som heter "bärsjalar och andra ergonomiska bärdon". Där finns ALLT du behöver veta om alla sorters selar. Finns även träffar lite varstans i landet om du vill få tips av de som bär där du bor. Finns även en köp och sälj grupp om du vill köpa begagnat.

  SvaraRadera
 2. Vi har burit båda våra döttrar i en Ergo orginal. Vår första dotter var nästan 10 månader när vi fick henne och henne bar vi i den tills hon var drygt två år, då var ryggpanelen på tok för kort och sittpanelen gick inte längre från knäveck till knäveck. Lillasyster som vi fick för fyra månader sedan är nu 17 månader men i pytteliten size kommer vi nog kunna bära lite längre om inte hon också tänker dra iväg på länden som storasyster gjorde. Om man tror sig få ett barn över året skulle jag verkligen rekommendera en sele för större barn, så den inte blir urvuxen direkt. På min önskelista just nu står en Tula Toddler eller en Wompat. Rekommenderar också bärselegruppen på FB, där finns allt man kan tänkas behöva veta. Det finns även en lokal Dalarna sjal och bärsele grupp att söka, där ordnas träffar ibland och då kan man önska att de tar med lite olika bärdon och få prova. Har dock inte själv lyckats tagit mig iväg på någon sådan träff ännu.
  Ett stort lycka till i bärsele djungeln.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen! Och för lyckönskningen :D

   Radera
 3. Vad kul att ni med gillar Ergo! Men så dumt att vi inte tänkte på att låta dig provbära Damiano lite. Kommer ni till Gimo de närmaste två veckorna får ni titta in och prova om ni vill.
  Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var synd! Men jag undrar hur uppskattat det hade varit ;)
   Vi kommer nog inte till Gimo närmsta veckorna. Men tack ändå!

   Radera
 4. Tipsar också om gruppen på FB, "Bärsjalar" heter den största och trots namnet så innefattas alla former av ergonomiska bärdon. Jag har en Tula standard och är jättenöjd med den, kan bära min klumpeduns i flera timmar. Skulle rekommendera att besöka en bärträff och prova olika selar för att veta vilken som känns skönast, om jag vore er skulle jag dock avvakta med köpet tills ni vet hur gammalt barnet är så att ni kan köpa rätt storlek på selen då många görs i baby- och toddler-modell :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En bärträff låter ju suveränt. Tack för tipsen!

   Radera
 5. Vi köpte en Tula Toddler. Den var jättebra, sonen satt bra i den och den var bekväm att bära. Men inte så lätt att sätta på sig själv om barnet inte är så medgörlig och tung som vår son var. Nu är jag sugen på en Ergobaby 360, där de även kan sitta framåtvända. Vi hade använt vår mer om det hade varit möjligt. När de är så stora vill de kunna se, det gör de inte alls bra i de andra. Inte ens när man har dem på ryggen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Vad gjorde man utan alla klokheter man bjuds på i kommentarsfälten :)

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina