fredag 15 januari 2016

Ett speciellt band till Taiwan

Blev uppmärksammad på att dagens pappers-DN handlar om valet i Taiwan. Intressant! Jag är prenumerant men har inte hunnit kika på den ännu och på nätet står inget.

Det är lite roligt och nytt det där, att man vill sluka så mycket om Taiwan och det här är förstås bara början åtminstone för oss. Många som adopterar resonerar ju som just så, att man får ett speciellt band till det landet man adopterar ifrån. För mig känns det som en sund filosofi och inställning.

Men sett ur barnets perspektiv känns det förstås viktigt att hitta en balans. Vi människor är ju så olika. Det kan ju vara så att vårt barn inte alls är intresserat av sitt ursprungsland. Svår avvägning där, att känna in vad som kommer från ens egen nyfikenhet som förälder och vad barnet tycker känns bäst. Men jag hoppas att vårt barn kommer känna sig trygg med att vara svensk och samtidigt känna sig stolt över att ha en bakgrund olik många andras, vara nyfiken och kanske till och med finna styrka i det.


2 kommentarer:

 1. Jag älskar att följa nyheter som är från med hemland Peru
  Jag vill ju hålla kolla på mitt folk och den 10 april så är det presidentval i Peru och på tala om presidentval så vill jag säga grattis till Taiwans första kvinnliga president och önskar all lycka till i uppdraget

  ha en god kväll
  kramiz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att läsa!
   Ska se till att läsa på lite om Taiwans nya president :)
   Ha det bäst!
   Kram

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina