lördag 20 februari 2016

I "fylla i"-boken i dag


"19 februari 2016: Fyra månader i kö firas med att se film av regissören Ang Lee, som är från Taiwan. Hulken var spännande - men mamma råkade somna! Finns fler filmer av Ang Lee att se!"

Vi viger ju några sidor av "Fantastiska jag"-boken (rekommenderar för övrigt fylla i-boken, särskilt för adopterade, varmt) till att skriva om vår väntan den 19:e varje månad.
Notera mina awesome tecknarskills. 4 kommentarer:

 1. Förlåt en rakt på fråga men vad kostar de att stå i kö för adoption?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite lurigt att svara på. Det beror nog lite på hur du menar. Själva "köplatsen" kostar ju medlemskap hos organisationerna samt registreringsavgift. Så länge det bara är att "köpa tid" inom Sverige så kan du göra det hos flera. Just nu fortsätter vi betala dessa avgifter hos BV (det måste vi iom att vi skickar vår ansökan via dem). Det rör sig om cirka 400 kronor denna andra vända om jag inte missminner mig. Första vändan (januari 2015) kostade nog strax över 2000 kronor. Sedan betalar vi till Adoptionscentrum för andra året i rad. De tar samma avgift som sist, 2900 kronor, även om vi inte är nya köande.

   Utöver detta tillkommer en del kostnader som inte har med köandet att göra, men som vi betalat under tiden. Översätta medgivande till engelska (cirka 5000 kronor). Översätta den engelska rapporten till mandarin (minns ej men det var några tusen kronor, via BV), betala halva administrativa avgiften till BV (35 000 kronor).

   Radera
 2. Hej! Såg att Barnens Vänner letar efter föräldrar till en sexåring som bor på St Lucy - kanske ert barn...? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Vi har sett det :) Och visst har vi pratat om det.

   Men vår nuvarande ansökan hos St Lucy säger 0-3 år och det är också vår fortsatta magkänsla. Att bli föräldrar till en sexåring blir genast mer komplicerat med skolgång nästan direkt och inte så mycket tid hemma tillsammans innan dess. Vi känner inte att vi är där.

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina