söndag 26 juni 2016

Nalleapan har anlänt

I torsdags kom så gosedjuret vi köpte för att uppmärksamma åtta månaders väntan i Taiwankön. Det är en urgullig apa från Yawama of Sweden. Den är handstickad i ekologiskt bomullsgarn.

Så här står det på Yawama of Swedens hemsida:
"Bakom produktionen finns kvinnor i Zambia, som genom att sticka gosedjuren får sig en välbehövlig inkomst. Varje vecka samlas kvinnorna hos Little Ndaba, för att hämta nytt garn och kvalitetskontrollera sina produkter. Träffarna är en viktig mötesplats och många djur stickas också där - på en filt i skuggan av hyddan". Läs mer här.

Hur söt?
Både jag och Tobias fastnade för just denna apa och när jag kikar på barnrumstapeten så noterar jag att vi valt ett gosedjur som matchar med färgen och mönstret på väggarna. Kanske har mer färgkänsla än vi tror?

Åh, den här "nalleapan" åker nog med oss till Taiwan.

Om vi ska ta jättehoppet till midsommar så blev det en midsommar i Gimo detta år. Vi var nere vid firandet vid "Idrottsgården", där vi gifte oss för fyra år sedan, och när vi såg barnfamiljerna anlända kände jag att det brände till under ögonlocken av alla intryck och den längtan som ständigt finns där. Jag var lite orolig att jag skulle panika men jag behärskade mig och sedan var det faktiskt riktigt trevligt. Vi träffade en fin (adoptiv)familj som jag fått kontakt med via Tobias mamma. Mamman är så himla härlig och hon vet ju precis hur jag mår just nu, skulle man kunna säga även fast vi inte vet särskilt mycket om varandra så vet vi mer än någon utomstående kanske kan föreställa sig. Det är häftigt.

När jag lade huvudet på kvällskudden kände jag ungefär att "Jaja, vi behövde inte lägga oss under någon sten. Vi tog oss ju i genom denna midsommar också, egentligen en dag som alla andra, utan att fullständigt bryta ihop" och det är ju en bedrift i sig.

Nu gruvar vi oss en del över att vi med stor sannolikhet kommer uppleva ytterligare en barnlös jul eftersom när vi än får barnbesked, så är väntan tills vi håller vårt barn drygt sex månader. Det är ganska ångestladdat. Förhoppningen är att vi är alldeles adrenalinstinna av att ha fått barnbesked eller rentav resebesked så tar vi oss igenom julen utan problem ändå. Men det vet vi ju inte riktigt förrän julen står för dörren.

4 kommentarer:

 1. Åh, vad jag hoppas, hoppas, hoppas att det går så fort som det bara kan för er!

  SvaraRadera
 2. Sikken charmig apa! Var inne och kollade hemsidan, så mkt fint ❤️ Får man gissa nytt bb nu när jag hade fel??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har de! Blir nog fler barngrejer därifrån så småningom. Visst kan man gissa fler gånger! Du kan väl skriva "gissning två" eller så inom parentes.

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina