måndag 19 september 2016

Elva månader

Elva månaders väntan i dag. Det uppmärksammades igår genom att vi gjorde Borlänge litegrann. Det blev sushilunch och en del inköp. Tre böcker (ja, även om jag var väldigt missnöjd med det inte så mångkulturella utbudet) och tre pussel.

Pusslet med bara fyra bitar kanske är för ett barn i yngsta laget. Men samtidigt kan det bli väldigt värdefullt när vi pratar djur, färger, hur saker känns etc. Vi föll också för att en pusselbit ser ut ungefär som vår katt. Sifferpusslet är ju ett ypperligt sätt att lära sig de svenska orden för "ett, två, tre" och så vidare. Så förstås att man kan berätta att det är "en röd fyra". Ja, ni förstår.

I bokväg blev det en blandad kompott. "Knacka på" av Anna-Clara Tidholm älskar jag, superpedagogisk och urgullig! Jag nämnde åt svärmor som jobbar på småbarnsavdelning på förskola att boken är inhandlad och hon berättade att hos dem är den verkligen bläddrad i. Det måste vara ett gott betyg.

"Baka - steg för steg", är egentligen en bok för lite äldre barn. Men jag tänker att det är ett bra sätt att börja baka tillsammans och bläddra i, lära sig hur man följer ett recept steg för steg och så förstås ett bra sätt att träna sig på att läsa när den nyfikenheten kommer. Mysigt att ha boken tidigt i livet och sedan känna sig trygg med den, tycker jag. Det är Clara Lidström (underbaraclara) som tillsammans med Annakarin Nyberg ligger bakom den boken.

En observant katt vill gärna godkänna pusslen.
6 kommentarer:

 1. Vilka fina grejer ni inhandlat. Jag hoppas så att ni får barnbesked inom kort ❤️

  SvaraRadera
 2. Knacka på har vår son älskat och de flesta barn jag känner

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg på Bokus att den fått fem stjärnor av fem möjliga av läsare som recenserat!

   Radera
 3. Jättefina saker och boken Knacka på har varit omtyckt hos våra också. Det är inte alls säkert att pusslet är för lätt för ert pyre. Vår son var 3,5 när vi fick honom och hade aldrig sett ett pussel förut. Då var pussel på fyra bitar på alldeles lagom nivå :-).
  Hoppas på att det blir er tur att få BB snart <3
  /Medea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul! Ja, tänk att det faktiskt kan vara så.
   Tack för peppen <3
   / Lina

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina