torsdag 15 september 2016

För oss som väntar

"Winter is coming" ... för att citera en karaktär i en av de absolut bästa serierna, Game of Thrones. Med det sagt, skulle jag vilja ge lite serietips till er andra som väntar och inte riktigt vet vad ni ska göra för att få tiden att gå. Tipsa jättegärna om andra serier i kommentarsfältet!

Dessa serier är några (av måååånga) som både jag och Tobias gillar skarpt:

 • Parks and recreation. Vansinnigt skön komediserie i kontorslandskap med karaktären Leslie Knope i huvudrollen. För övrigt några väldigt smala detaljer som gör att jag kan känna igen mig själv i hennes personlighet (sjukt peppad i allt hon tar sig för, äääälskar grädde, är livrädd för fåglar).
 • Modern family. När vi ändå är inne på komedispåret. Detta är svårslaget, amerikanskt. Oj, så jag skrattat till denna briljanta komediserie. När Tobias äntligen blev nyfiken på den, kollade jag direkt om samma avsnitt (en och en halv säsong som jag betat av på typ en vecka) från början så vi kunde se den ihop. 
 • The Americans. Inte rolig alls. Prova spännande och mystisk. Den här amerikanska kriminalserien handlar om en till synes helt vanlig familj på utsidan, men där man och hustru är sovjetiska spioner. Keri Rusell (nån mer som minns henne från när hon spelade Felicity?) är ruggigt bra i denna serie som vi hade uppehåll från ett tag men sedan återkom till och jag kunde för allt i världen inte förstå varför vi ens slutat titta tidigare. En riktig bladvändare om det vore en bok. 
 • Marcella. Kriminalserie som utspelar sig i London. Marcella Backland återvänder till polisyrket och börjar utreda en serie mord. Jag vill knappt säga mer än så men älskade du Bron så är det nästan tummis på att du kommer gilla denna.  Samma manusförfattare! (Hans Rosenfeldt)
 • The Newsroom. Nyhetsnerv, humor och drama. Intressant med denna dramaserie är att den skildrar faktiska, stora, nyhetshändelser ur en modern nyhetsredaktions perspektiv. 

Bubblare:
 • Peaky Blinders. Ett avsnitt har hunnit ses, i kväll, och det var det som inspirerade mig till att slänga ihop en lista i kväll. Brittisk gangsterserie som utspelar sig 1919. Snygg, mystisk, spännande och, som de flesta andra serier jag tipsat om som behövs för att locka fram ett beroende: flera intressanta vändningar! Denna ser jag fram emot att kura ihop mig framför i höstrusket.
Hoppas nåt av dessa tips (eller något i kommentarsfältet?) kan göra er och vår väntanshöst lite mindre mörk, lite mindre långsam. 

6 kommentarer:

 1. Orange Is the new black och Shameless , man fastnar direkt ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. OITB är superbra! Shameless måste jag kolla upp. Tack!

   Radera
 2. Eftersom du skriver om GoT gissar jag att ni har HBO, vill då tipsa om några komedier som vi sett nu under sommaren: Casual (2säsonger), Hung (3säsonger) & nu har vi börjat på The Mindy project som väl också är några säsonger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh! Tack. Det låter spännande. Känner inte igen en enda av dem!

   Radera
 3. Vill passa på att tipsa om The Affair på HBO! Tycker den är såå bra!

  SvaraRadera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina