torsdag 29 september 2016

Vi existerar i Taiwan!

Vi är ett steg närmare barnbesked! Nej, det stora samtalet har absolut inte kommit ännu. Men låt mig guida er genom denna spännande dag, som antingen är början på den stora resan eller så ett sidospår på vägen dit. En del hade nog valt att bära på hemligheten, vi vill glädjas tillsammans med nära och kära, hur länge lyckan än må vara.

I dag liksom resten av veckan har känts ganska tung. Motigt att kliva upp, motigt att befinna sig i ovissheten, i passiviteten, i vardagen. I kontorslandskapet på jobbet började så en låt spela klockan 10.44. Varför stänger ingen av, hann jag tänka. Men det låter ju hos mig, kopplade jag snart. Visst var det "Hejsan morsan, hejsan stabben", som spelades! Jag blev glad, även om jag kände redan innan jag svarade att det inte är det samtalet. Varför skulle de ringa redan? Vi kommer få vänta på det samtalet till nästa år, gick mina tankar som förstås fortsatte under kallpratet med Barnens Vänner. Det är något papper som håller på att gå ut och behöver beställas på nytt, kände jag mig rätt säker på. Ändå glad att något händer.

Så kommer anledningen till samtalet: "St Lucy har kikat på era handlingar och har en kompletterande fråga. Jag mejlar den till dig om det går bra och så kan ni väl svara så snart som möjligt."

VA?!
Hörde jag rätt?
Redan?! (Haha, ja, ordet "redan" dök upp i mitt huvud)

Existerar vi i Taiwan? Har St Lucy sett våra papper? Vill vårt barnhem veta något om oss?

Det första jag sa till Tobias när han svarade var: "Det är inte något barnbesked, MEN …". Sedan såg vi till att svara på frågan (det är för övrigt ganska vanligt att få kompletterande frågor och ofta långt fler än bara en) och mejlade svaret, på engelska, till BV inom en halvtimme. Vilket tydligen var väldigt snabbt fick vi veta. Vår kontring? "Vi har hunnit fundera på detta ganska länge ;)"

Vårt svar, som kändes väldigt bra att ge, översätts till mandarin och skickas tillbaka till St Lucy. Så är det bara för oss att gå tillbaka till vår väntan. Lite mer nervösa. Antingen väljs några andra föräldrar eller så väljs vi. Antingen är det alldeles tyst, det var inte vårt barn den här gången, och vi fortsätter vår väntan, kanske lite mer dämpade, eller så ringer telefonen inom en snar framtid igen …. Hoppet lever, starkare än på länge!

Två glada, trötta, blivande föräldrar

Vilken var då frågan?
Hur introducerar vi och behåller vi den taiwanesiska kulturen för vårt barn? <3

14 kommentarer:

 1. Wow vad häftigt!! Förstår att ni blir glada över att få veta att ni existerar hos dem. Nu har ju st Lucy ett annat urvalssätt än det barnhem vi hade men vill ju fortsätta spinna i det här glada beskedet (även om ni väljs bort men det kan vi ju inte veta än). I början av dec, 1,5 månad innan vi fick DET stora samtalet fick vi också en kompletterande fråga. Vi fanns och ja visst BFA kunde inte säga ngt men visst bekräftade de att det kunde vara ngt på gång. Men ingen visste säkert. Håller alla tummar att det snart kommer DET samtalet. En bra dag idag, vi blev godkända ingår kommun för syskonadoption

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en väldigt spännande tid just nu ... Grattis till er! Milstolpe ❤️

   Radera
 2. Men va spännande!! Sänder lyckoönskningar och håller tummarna hårdare än nånsin att det där samtalet kommer ✊✊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Taaack! Ja, vi går som på moln och nålar samtidigt ❤️

   Radera
 3. Åååh vad spännande, ett stort steg på vägen oavsett vad fortsättningen blir tänker jag, men hoppas och tror att det snaaaart är er tur <3 Förstår att det måste vara oerhört frustrerande att vara "gravid" utan något slutdatum att förhålla sig till. Massa kramar

  SvaraRadera
 4. Åh, så spännande!!! Hoppas det är nära nu!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa! Det hoppas vi också 💞

   Radera
 5. Kul!
  Utan att ha läst detta inlägg har jag faktiskt sedan igår helt oförhappandes tänkt på er flera gånger och bett en stilla bön att ni snart ska få ert barnbesked. Har en känsla av att det alldeles snart är dags... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow! Tack Anna-Sara ☺️❤️

   Radera
 6. Jag har ju gissat på 3/10 tror jag. Hoppas jag har rätt! Håller tummarna för er! Lät ju ändå väldigt lovande det där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just ja! Tobias har gissat 10/10 men snart kan vi knappt vänta en dag till känns det som så heja din gissning ☺️

   Radera
 7. Vad härligt! Även om det inte blir barnbesked direkt (men hoppas förstås på det!) så betyder det ju att någonting händer! Hurra! Hoppas att ni orkar fira detta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen så vi känner! Att även om vi inte vet vad som händer, så vet vi att äntligen händer något … I dag firade vi med att käka ute!

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina