tisdag 4 oktober 2016

När klockan passerat midnatt i Taiwan


Som oftast när en pampig rosa himmel fotograferas gör bilden inte riktigt rättvisa. Men efter jobbet upplevde jag en väldigt upplyftande känsla. Jag landade till slut i en ro jag nog inte känt på länge. 

Det var en hektisk dag och jag var inte iväg från jobbet förrän klockan börjat närma sig sex på kvällen. När jag tog mig ut från redaktionen var det en sådan där vacker, skimrande, himmel som följde mig hela vägen till Avesta, där den sedan nådde sin kulmen. Utanför affären kände jag att den här himlen ska jag ta en bild på. 

Himlen berättar att i morgon är dagen. Det är Taiwan som berättar att i morgon kommer barnbeskedet att nå oss. När jag stod där och hade den känslan, så hade klockan knappt tjugo minuter tidigare passerat midnatt i Taiwan och således gått över till att vara just onsdag och det kändes så självklart att det är nu det händer. Som lite extra strössel noterade jag att skylten "Välkommen!" stod perfekt under den rosa himlen och ett flygplan färdades ovanför den röda skylten. 

Kanske, rentav troligen, läser jag in lite väl mycket i det. Kanske var det bara en vacker himmel som jag råkade se vid rätt tillfälle. Men det var en känsla jag behövde just då och om den känslan visar sig stämma med hur det verkligen blir kanske det är läge att bli religiös.   

När jag kom ut ur butiken igen var himlen åter grå. Det gjorde ingenting. Jag hade hunnit se det jag behövde för att orka lite till.  

4 kommentarer:

  1. Så fint! Längtar med er! ��❤️

    SvaraRadera
  2. Åh!❤️ Hoppas, hoppas, hoppas! Går in och läser flera gånger per dag. Vi är långt ifrån ett barn just nu, men att läsa din blogg gör väntan och längtan lite lättare.
    Som sagt, HOPPAS på imorgon!����

    SvaraRadera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina