måndag 7 november 2016

Barnvagnen har landat

Det stora, lilla, steget. Hur annars kan inhandlandet av barnvagn beskrivas? När man köper barnvagn, då vet man vem den är till. Vår dotter Hanna. Hon är ungefär ett och ett halvt när hon kommer hem. Från den här sittvagnen kommer hon upptäcka världen. Häri kommer hon somna i i slutet av dagens äventyr och med denna kommer vi promenera tillsammans, tittandes på varandra och prata om sådant som faller småbarnsföräldrar och deras barn in.

Jag och Tobias kom fram till vilka kriterier vi har på en sittvagn, där tre viktiga var: 1. Busenkel att fälla ihop, 2. Vändbar, 3. Gott om utrymme undertill. Utan att ha uttalat det som några krav ville vi också att den självklart skulle vara lättkörd och inte vara alltför dyr.

Förstår ni hur många barnvagnar som finns på internet? Hur många recensioner som gjorts? Och kanske framför allt: Vilka hypermoderna termer som används och skrämmer iväg åtminstone dessa två rookieföräldrar? Googlandet ledde till efterlysning av förslag via Facebook där responsen blev fin, barnvagnar är ett kärt ämne, och mammor (ja, faktiskt bara mammor) talade varmt för just sin vagnmodell. Vi tackade och bockade även om det inte klickade helt för oss med någon av modellerna.

I helgen begav vi oss hur som helst till Barnens Land i Västerås och där var den. Vagnen som uppfyllde alla våra kriterier, inklusive de två outtalade, och som det var rabatt på eftersom den var förra årets modell och ytterligare rabatt då vi valde skyltexet.

Mina damer (och herrar, om ni är några som läser bloggen?), låt mig presentera vårt sköna åk Britax Go -15:5000 pix blev det för vrålåket. På nätet hade det kunnat bli billigare, men då får man ju tänka montering och garanterat frakt så vi var väldigt nöjda ändå. Dessutom är det skönt att kunna provköra och få hjälp av personalen. Vi hade säkert kunnat hitta den perfekta modellen om vi gjort lite mer efterforskningar men för oss är det alldeles ypperligt att få sådant här gjort fort och smidigt.

Även om vi skulle kunna spara helt själva till alla de utgifter vi har nu, bara att det tar lite längre tid, har vi fått välkommet ekonomiskt stöd av både mina föräldrar och min farmor och nu när vagnen inhandlades ville Tobias föräldrar hjälpa till med det. Det uppskattas verkligen eftersom utgifterna förstås drar iväg.

Nu står den efterlängtade vagnen här hemma och både jag och Tobias drar i den då och då. Fram och tillbaka. Fnissar finurligt åt varandra, får något drömmande i blicken. Fäller ihop, fäller ut, rättar till handtaget, vänder på sitsen. Längtar oss framåt ... Vi skojar om att man skulle ta med vagnen på promenad utomhus, men att folk nog blir konfunderade när den är tom. Det hade i och för sig Tobias en bra replik till. "Jag är på väg att hämta dottern som är på kalas". Kanske provar dra den vid tillfälle.  

I efterhand har jag sett att vi nog kommer märka två, för oss mindre, nackdelar med detta åk. Det sprätter in grus i varukorgen sägs det och vagnen är lite bredare än en del andra modeller. Det sistnämnda bekommer ju inte oss utanför storstan. Vi är inte så många som trängs i affärerna här. Dessutom bor vi ju i villa, så plats finns det gott om.

11 kommentarer:

 1. Den ser jättefin ut.
  Den kommer Hanna åka fin fint i.
  Jag kommer ihåg känslan när vi köpte vår första vagn.
  Hur man drog den fram och tillbaka, och längtade tills det skulle ligga nån där i.
  En underbar känsla.😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi hoppas hon ska trivas i den ☺️ Så mysigt att höra att både du och Maritha minns första vagnen, att det är ett minne som hänger med ❤️

   Radera
 2. Så fin. Prinsessan kommer att sitta så skönt i den. Jag kommer oxå ihåg när vi köpte Tobias första vagn. En helt underbar känsla. Längtan efter att få dra vagnen med något så fint i som sitt barn ❤.. Kram till er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en riktig tron ☺️ Kram!

   Radera
 3. Så fin vagn och grattis till dottern!

  Det där känner jag igen så väl. Det var så stort att köpa den där längtans och väntansvagnen. Fixa med den, gunga lite, provköra... ❤ nu håller jag på att tvätta upp min längtansvagn för att sälja den. Minstingen har växt ur den, lite vemodigt är det allt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! ☺️ Åh, vemodigt så det förslår kan jag tänka mig ❤️

   Radera
 4. Köp en toddler bärsele också! Bära och vara nära är såååå viktigt vid adoption. Finns både Tula toddler och andra märken att välja på och de är ergonomiska för både bärare och barn. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bärsele är nästa prioritet! Troligen blir det just en Tula toddler också. De verkar riktigt bra (och så snygga!).

   Radera
  2. Att tänka på med Tulan är att midjebältet som minst kan bli 80 cm. Det hade varit för stort till mig själv men kanske passar er båda. Gå med i facebookgruppen Bärsjalar och bärselar säljes/köpes/bytes så kan ni hitta en bärsele till vettig peng.

   Radera
 5. Precis en sån vagn hade vi till storebror också! Samma färg och allt :D Vi var jättenöjda med den! Efter den köpte vi en Baby Jogger City Mini (4 hjul), Baby Joggers vagnar är toppen, väldigt smidiga att fälla ihop och tar liten plats. Nu är Brio/Britax vagnen såld då vi behövde en syskonvagn när lillasyster kom, det blev också en Baby jogger.

  På tal om bärselar. Vi hade en Tula Toddler till storebror. Han tyckte att det var okej att sitta i den men ville såklart gärna kunna se något, det vill de när e är så stora och är också vana vid det. Inte som bebisar. Så när vi skulle hämta lillasuster bytte jag den mot en Ergo 360 ist (den fanns inte när vi hämtade storebror). 360n kan man ha på sidan/höften och även ha barnet framåtvänd på magen. Det tycker jag är ett stort plus när barnen är så stora. Då är närheten prio tycker jag inte att minska intrycken från omvärlden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt Cornelia! Babby Jogger har jag också hört gott om, så en sån kanske det blir så småningom.
   Hm, tack för info om Tula Toddler! En del pratar om att Ergo passar lite mindre barn bättre, men så finns det de som tycker att det passar större barn jättebra ... Det är ju bra att kunna ha henne på höften och framåtvänd. Det ska vi ha i åtanke!

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina