måndag 21 november 2016

Då var det bara att vänta ...

Hurra! Nu är våra papper äntligen på väg till Öjebyn och Barnens Vänner! Vi hoppas att det blev helt rätt och blev det någon miss är det väl förhoppningsvis smidigt att ordna med. Om allt är grönt har vi en relativt passiv väntan framför oss nu innan domstolsprocessen i Taiwan kickar igång och samtalet om resebesked kommer om sisådär ett halvår. Däremellan ska det ju komma lite spännande skypesamtal och uppdateringar om vår ljuva dotter! Dessutom ska vi få skicka ner en bilderbok och förhoppningsvis någon leksak ...

I kväll, alltså, man är så otroligt glad men samtidigt rejält utpumpad. Det har varit extremt intensiva dagar sedan vi fick dokumenten från Barnens Vänner fredag 11 november.

Det har sett ut som följer:

Fredag 11 november: Dokumenten kommer till Icas postutlämning i Avesta efter att ha nått Barnens Vänner i Öjebyn dagen innan. Hämtas ut av Tobias, innan vi i ilfart beger oss mot Hedemora och NP.
Måndag 14 november: Vi hämtar pappren från NP, packar väskan och drar till Stockholm.
Tisdag 15 november: Besöker utrikesdepartementets legalisering, kopierar bunten och lämnar in på Taipei Mission.
Torsdag 17 november: Får avi om att rek-brevet från Taipei Mission kommit, men Ica säger sig inte ha fått det.
Fredag 18 november: Efter att vi svävat i ovisshet ett tag visar det sig att brevet haft ett rek-nr för mycket. Brevet finns!
Lördag 19 november: Kopiera, kopiera, kopiera. Barnens Vänner ska ha ett ex, St Lucy ett ex (+ originalet) och vi ett ex. Bibliotekarien när vi ska betala: "Oj, så här många papper tror jag ingen har kopierat. Det här var nog ett rekord för oss". Blir ändå färre papper och billigare än vi trott. Ungefär 930 kronor (akten är 104 sidor och det görs tre kopior för 3 kr/sida)
Måndag: 21 november: 15.30 kommer vi till möte hos socialförvaltningen. Klockan 16 är vi på biblioteket för att kopiera ytterligare några blanketter, däribland den viktiga samtyckesblanketten. 45 minuter senare, med en kvart till godo innan dagens rek-post går iväg, har vi lämnat in två rek-brev med våra handlingar som ska till Barnens Vänner i Öjebyn.

Varför två rek-brev? Jo, för som jag förstått det finns risken att det blir tidsfördröjning om man skickar mer än två kilo i ett paket även om det är rek. Våra paket vägde drygt ett kilo vardera så ett hade alltså inte räckt för att vara på den säkra sidan.

Ganska intensivt har det alltså varit nu. Lägg därtill de 24 timmarna av oro mellan torsdag och fredag. Det tog på krafterna. Vi har förstås inte mycket att jämföra med men känner oss ändå sjukt nöjda att vi fick iväg breven tillbaka till Barnens Vänner på tio dagar, inkluderat helger. Extra roligt att det blev i dag, dessutom, eftersom det är prick en månad sedan de ringde och berättade om vår Hanna!

I dag hade jag tänkt komma ihåg att fotografera luntan med papper men det kändes viktigare att få iväg den. Så ni får nöja er med denna bild som beskriver denna kväll i stället. Partyhatten på, men redo att gå och lägga sig.


via GIPHY

10 kommentarer:

 1. Puh! Heja! Läste nu om barnbeskedet ( i efterhand) stort grattis! Hoppas allt nu går som på räls. Måste säga att en rysare med posten! :0 känns det ändå inte väldigt osäkert med post nuförtiden? Tycker det känns mer så nu än för några år sen. Och så viktiga dokument dessutom! Nu påbörjas snart ytterligare ett kapitel i er resa, ni är redan nu på god väg :) Det finns inget som glädjer en så som sitt barn och som kan OROA en ;) Det kommer ni märka nu ;) min mamma har alltid sagt det, medförts nu med ett eget barn förstår jag vad hon menar! Vissa saker går inte att förbereda sig på ;) lycka til nu! Roligt att få följa er resa. Glöm nu inte att vila (!!!) om ni kan?! Bra uppladdning. Kram/ Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättetack! ❤️ Ja, fy. Googlade en del förra veckan och Postnord har fått sjuuukt mycket kritik. Men rekommenderat ska inte vara nån fara i alla fall, även om det blev problem för oss.

   Ja, det är mycket vi tänkte hinna med nu. Typ träna, vara sociala, vila upp oss ... Hoppas vi hinner med knappt nåt innan vi åker 😉💞

   Kram!

   Radera
 2. Och det här kommer gå galant. Ni är redo för ert barn! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Vi är nog så redo som man nu kan bli inför detta livsomvälvande ☺️❤️

   Radera
 3. Den som väntar på nått gott.....
  Men nu kan tiden få gå lite fortare.😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja verkligen. Det får den gärna göra ❤️

   Radera
 4. Så härligt att allt är iväg. Nu gäller det att släppa kontrollen, det var det värsta enligt mig. Jag hoppas innerligt att ni kommer bli överraskade och få resebesked mycket tidigare än vad ni någonsin hoppas på. Håller tummarna att ni får en snabb domare som tänker på barnens bästa! Stor kram

  SvaraRadera
 5. Tack Sara! Ja, det var ju en riktig pärs att ha släppt kontrollen förra veckan 😁 Nu vill man bara att pappren ska hitta fram till Taiwan och ja - att vi får vara tillsammans så smart som möjligt 💞 Kram!

  SvaraRadera
 6. Ja tänk nu är det väntan väntan väntan kvar. Hoppas verkligen att den väntan går fort. Så att ni snart får underbara Hanna ❤ i er famn. Och vi runt omkring er får njuta tillsammans och så småningom oxå träffa det lilla underverket. Vad vi längtar ❤. Kram Farmor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hurra, hurra, hurra. Ja, som vi längtar <3 Kram

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina