onsdag 2 november 2016

Som vanligt fast ändå inte

Jag finner inte riktigt ro att skriva men vill ge ifrån mig ett livstecken. Säga att vi mår bra, väntar på varsitt sista papper innan det är dags för nästa steg. Vi hoppas innerligt att våra dokument är på väg mot Taiwan i slutet av nästa vecka.

Jag längtar så efter henne. Det kändes äntligen så konkret när barnbeskedet kom och dagarna därpå, med bilder och dokument att smälta. Men nu har vi ingen ny information utan lufsar på som vanligt och det börjar nästan kännas overkligt igen. Det är antagligen därför jag känner så starkt för att pyssla med hennes grejer, att hon känns lite närmare då.

En vän liknade det inte helt tokigt med en graviditet. Ett ultraljud, sedan är allt som vanligt fast ändå inte, innan första sparken äntligen känns.

Kontraktet har inte kommit ännu. Så vi ska väl stämma av med Barnens Vänner om det är naturligt eller om vi borde efterlysa de pappren på något sätt.

7 kommentarer:

 1. Låter precis som mig efter ultraljudet. Helt fantastisk och underbar känsla som jag aldrig trodde kunde släppa, men efter några dagar kändes det overkligt, abstrakt och långt borta igen. Men...det är ju nära nu för oss båda (hur det än känns) :)

  SvaraRadera
 2. Ja, det är en konstig period. =)

  Jag passade på att umgås MYCKET med vänner och skämma bort mig med mat/spa/vad du än älskar att göra, för sen blir det inte mycket av det under första året. Jag har fem månader med liten nu och jag saknar mina vänner något så galet mycket, men det går bara inte att vara lika social som tidigare. Samtidigt vet jag att det bara är nu i början som man måste hålla den sociala samvaron till ett minimum.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske låter lite deppigt, haha, men vi har inte särskilt många vänner där vi bor. Så vardagen efter jobbet är inte så social med andra än varandra i dag. Vänner åker vi bort och träffar oftast, eller att de reser hit. Vi har snarare reflekterat över att när vi blir föräldrar, blir vi mer sociala i samhället här (så småningom). Men det är klart, vi kommer inte kunna åka bort på ett tag än, så som vi brukar.

   Radera
  2. Fokusera då på att resa bort under helgerna och sånt som går under "skämma bort sig själv".Nu är ju ni två och jag bara en, och även om varje familj är unik så kan man bli väldigt bunden hemmavid i början.

   Radera
  3. Jo, vi har framför allt förberett släkt/vänner på att de inte kommer kunna hälsa på direkt och inte stanna över natten till en början. Vi måste få vara instängda tills vi känner att anknytningen och tryggheten sitter ❤️

   Radera
 3. Jo, vi har framför allt förberett släkt/vänner på att de inte kommer kunna hälsa på direkt och inte stanna över natten till en början. Vi måste få vara instängda tills vi känner att anknytningen och tryggheten sitter ❤️

  SvaraRadera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina