onsdag 7 december 2016

Det hände en kul grej ...

Förra veckan var jag ledig mellan torsdag och söndag, så jag bestämde mig för att åka upp till Öjebyn för att min farmor fyllde 85 år. Jag är glad att jag åkte, för det skänkte verkligen energi och så var det roligt att få visa släkten lite fler bilder på Hanna. Det kommer ju dessutom att dröja till några månader efter Taiwan innan det blir aktuellt att åka upp igen.


På fredagsförmiddagen tog jag med mig fika till Barnens Vänners kontor. Det var så härligt att få ge Anna, hon som kom med barnbeskedet till Tobias, en varm kram. Så drack vi kaffe tillsammans en stund och de kunde berätta om det som väntar nu och så fick jag berätta om mina tankar kring allt som händer. Jag fick också veta att vi varit "jättesnabba" med våra kontrakt tillbaka till Taiwan och att det var väldigt bra eftersom det var den biten vi kan påverka när det kommer till tid, vilket kändes oerhört skönt att höra och lite mallig blev man förstås.

När sedan min farmors 85-årsdag firades på lördagen, tillsammans med lite släkt och hennes pigga vänninor i samma ålder, hände en kul grej. Farmors 89-åriga granne och väninna berättade att hennes barnbarn och hans fru också skulle adoptera och hon hade för sig att det var från Taiwan. Jag berättade om det i en Taiwangrupp på Facebook och visst fick jag napp fort! Det visade sig att de också åker till Taiwan någon gång mellan april och juni för att hämta sitt lilla hjärta. Inte samma barnhem, men samma organisation. Hur häftigt är det inte, att de två grannarna och väninnorna i det lilla samhället väntar barnbarnsbarn från samma land, samtidigt? Fantastiskt!  

6 kommentarer:

 1. Så fint med olika möten. Ibland träffar man så rätt. Ni kanske åker ner samtidigt för att hämta hem era små hjärtan ��. Kram Farmor Maritha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det vore häftigt! Eller så ses vi i Öjebyn någon gång :) <3

   Radera
 2. Kul att du varit till Piteå, där bor jag :) följer eran adoption och hoppas att ni snart får åka till Hanna, till eran dotter, all lycka....
  Jag har kommenterat tidigare nån gång, då vi själva är barnlösa så känns eran resa speciell.....

  /Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maria!
   Jag brukar vara i PIteå några gånger/år. Om du ser oss där i nästa år, när vi äntligen har Hanna i vår famn, måste du ju komma fram och säga hej så vi får snacka lite :)

   Radera
  2. Ja absolut, skulle vara häftigt om vi "sprang" på varann :)

   Åh än en gång så glad för er, snart är Hanna hos er, förstår att längtan måste vara enorm och att det måste kännas frustrerande att inte få åka nu, hon är ju eran varför måsta vänta så.....Men snart, all lycka till er �� /Maria

   Radera
  3. Så snällt skrivet av dig. Stort tack Maria <3

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina