söndag 4 december 2016

En trygghet som naggats i kanten

Var börjar man? Vi är oskadda, tror jag är en bra start. Men i tisdags kom vi hem till ett upp- och nedvänt hus efter jobbet. Inbrottstjuvar hade brutit sig in genom ett litet fönster ovanför köksbänken och sedan plöjt igenom lådor och skåp både på neder- och övervåningen. Till och med madrassen hade slitits upp. Det enda vi blev av med var två-tre smycken och 50 euro. Troligen slog de till sen eftermiddag. De lämnade kvar all elektronik och annat dyrbart.

Men katterna fanns ingenstans när vi kom hem och det innebar förstås en klump i magen. Ena katten hittade vi ganska snabbt längst in i garderoben, ihopkrupen som en boll bland kläderna. Den andra katten kom tack och lov fram efter ungefär 24 timmar efter att ha gömt sig längst in i kattvinden.

Passen. Så sjukt glada vi var över att tjuvarna inte tagit dem. De låg utslängda, men var kvar. Jag såg bara framför mig att passen, som vi ju har kopior av i alla våra handlingar, skulle ha försvunnit och vi kanske skulle ha tvingats skicka om vår akt på något sätt. Pust! Vi är sjukt lättade att vi kom så lindrigt undan, pengamässigt runt tusenlappen, bara tryggheten som naggats i kanten lite. Men visst är ett inbrottslarm på gång.

Det var mest det jag ville berätta. Kortfattat, än så länge, kan jag också säga att vår akt kom fram till barnhemmet i Taiwan i torsdags och att de nu ska kika på pappren innan akten skickas vidare till domstolen. I fredags fick vi nästa lunta instruktioner med vad vi behöver göra. Så det är bara att kavla upp ärmarna!

8 kommentarer:

 1. Usch så tråkigt. Man blir arg och ledsen.
  Bra att ni skall ha larm. Det kostar en del men det känns tryggt att ha.
  Vår närmaste granne som är den enda på gatan som inte har larm hade inbrott för ett tag sen.
  Så bra att katterna inte blev skadade. /Berith

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var en riktig lättnad att katterna var okej. Vi var så rädda att de skulle hoppat ut genom fönstret eller så.

   Det har varit en inbrottsvåg här. Jag vet att något av ställena hade larm och tjuvarna som bröt sig in hann få med sig lite grejer ändå. Men det är ju alltid något.

   Radera
 2. Men nej!! Så tråkigt och stackars katterna �� Men så skönt att era pass var kvar,blir svettig bara jag tänker på det�� Tummen upp till att er akt kommit fram i Taiwan❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var när man hann tänka vad som kunde ha hänt som det blev tuffast nästan. Samtidigt skönt, förstås, att allt gick bra.

   Radera
 3. Blir galen på dessa människor som gör inbrott. Även om de inte alltid ta så mycket så är de ändå och rota runt i våra hem. Skönt att de inte tog så mycket men hemskt ändå och stackars katterna. Styrkekramar!

  SvaraRadera
 4. Usch va otäckt med inbrott! Det är skönt att de inte tog så många saker men en obehagskänsla att de har varit i en s hus och härjat. Min pappa fick två inbrott i sitt hus på bara ett par år och de har tagit allt av värde, tom bilen, så nu har han typ inget värdefullt kvar. Tyckte så himla synd om honom :(

  SvaraRadera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina