lördag 7 januari 2017

Äventyrliga småbarn

Just nu befinner vi oss i "Vi behöver barnsäkra hemmet"-fasen. Det innebär mest att vi googlar på grindar till trappen och kliar oss i huvudet.

I denna fas ingår också "Vad mer kommer vi behöva för grejer?"-blicken. Man "fadar" bort lite och blir okontaktbar för en stund medan man funderar om skötbord kommer vara nödvändigt, var någonstans det egentligen är mest praktiskt att det står och hur många blöjor om dagen ett barn egentligen behöver. Är det dessutom läge att införskaffa en potta också, inte för att stressa henne utan mest låta den stå där. Sedan jagar vi en Stokkestol, en sådan tripptrapp. Det kommer troligen bli att vi köper en ny, de är svåra att hitta begagnade åtminstone i södra Dalarna/norra Västmanland.

Apropå att barnsäkra hemmet kan jag låta meddela att jag överlevt att ha tuggat i mig glaset i ett tärnljus samt även haft huvudet ner i toalettstolen där jag slickade i mig den rosa rengöringen. Dessa två äventyr innan jag hunnit fylla två, förstås.

8 kommentarer:

 1. Mina adoptivföräldrar satte ett extra lås högst upp på ytterdörren
  lika så på balkongen och det var viktigt för den var inte inglasad
  så att jag inte skulle kunna gå ut att en vuxen var med
  för är det något som barn är bra på är just att se vad vuxna gör så tog bara några dagar innan jag helt plötsligt förstod hur man gör för att vrida på låset så mina adoptivföräldrar var glad över att det hade satt in extra låset för det nådde jag inte och därmed gick inte dörren upp
  På mig märktes det att jag hade inte fått vara så där nyfiken som man måste få vara för att utvecklas
  så jag tog igen allt när man kom till Sverige
  så jag var grymt nyfiken precis allt så mina adoptivföräldrar hade det svettigt första tiden :-)
  fick för mig att kasta frisbee med adoptivföräldrarnas vinylsamling bland annat för det hade dom inte tänkt på att låsa in


  Lycka till med barnsäkrande

  Mvh Diana adopterad från Peru


  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ett extralås på dörren har vi snackat om och vinylspelaren hittade en väns barn. Det blev som alldeles tyst på övervåningen när han bara "provade" nålen mot skivan lite, hehe.

   Radera
 2. Kan vara svårt att veta vad man behöver innan barnet kommer, man vet ju inte vad det är för barn man får. Oavsett om det är adopterat eller inte menar jag. Vissa barn är på allt, andra bryr sig inte ett smack om vare sig kontakter eller spisplattor. En del använder pottan i två år, andra går direkt från blöja till toastol. Vi har ett barn redan och kan nu, när han är 6 år, konstatera att vi införskaffade ungefär dubbelt så mycket barnprylar som vi verkligen behövde :-) Lätt hänt.. Nu när vi väntar på nummer två (genom adoption) tänker jag att vi ska ta det lite lugnt med inköpen och skaffa lite mer efterhand som behov uppstår. Men självklart är det även kul att förbereda inför barnets ankomst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, vissa grejer kommer vi nog märka att vi inte behövde. Men det är, som du skriver, roligt att planera i väntan. Vi är väldigt nyfikna på att se om vårt skafferi (i dag en helt öppen bokhylla) får vara ifred, liksom kastrullerna som ligger öppet i en köksö ☺️ Det är rätt lite, egentligen, som vi vet verkligen måste göras (grind i trappan etc.).

   Radera
 3. Grind för trappan, både uppe och nere kan vara bra. Och barnsäkrade "haspar" till skåp med kemikalier och annat som man rent praktiskt inte vill att barnet ska nå. Det är det vi verkligen behövt./Salt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi har dessutom väldigt brett mellan "spjälor" på övervåningen så vi lär sätta för något där tänker vi. Antingen någon väldigt bred och hög bokhylla eller så plexiglas. Haspar verkar klokt, förstås. Det noterar vi.

   Radera
 4. Leia är på allt som finns här i hemmet så vårt hem är barnsäkrat med haspar på skåpen, skydd i kontakterna, våra prydnadssaker är borta för det hjälpte inte att vi sa nej tusen gånger på en dag så de får komma fram lite längre fram. BVC sa att man ska kolla snörena på rullgardiner så de inte hänger för långt ner. Tydligen har barn strypt sig på det sättet....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men usch så obehagligt. Mycket att tänka på ... Kontakterna, just ja ... Prydnadssaker har vi knappt för katterna. Hjälper föga att säga nej även i det fallet ;)

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina