måndag 20 februari 2017

Nu vet domstolen vilka vi är!

I fredags fick vi flera nya bilder och filmer på vår lilla tjej. Det är förstås helt fantastiskt att få ta del av. På några bilder och i en film bläddrar hon i boken vi skickat. Hon ser så nöjd ut när hon ser sig själv på fram- och baksidan. Lillstumpan.

Fredag var också den dagen som vårt ärende var upp i domstolen! Så nu kan vi återigen försöka räkna hur länge det är kvar tills vi får åka. Nu pekar allt mer mot maj månad, april verkar nästintill osannolikt. Den här delen i processen uppskattas ta mellan en och tre månader, där drygt två månader brukar vara det normala. Efter det återstår ytterligare en månad, som kan bli två om vi har otur. Därpå kommer resebeskedet, mellan två och fyra veckor innan avfärd. Så ja, vi kan också hinna gå in i juni innan väskan packas.

För vår skull är jag förstås lite moloken det tar längre tid. Men jag ser ju att Hanna har det bra där hon är just nu och för henne spelar nog inte april eller maj någon roll. Visst är det alltid bra om det inte blir en segdragen process, men samtidigt får hon ju utvecklas denna korta period i den trygga miljö hon är nu. Desto viktigare är ju att allt går rätt till, att det finns en oberoende instans (domstolen) som kan säga "Det här är det bästa för Hanna", inte att processen skyndas på och missar några viktiga steg.


8 kommentarer:

 1. Men vad synd! Kan det dröja till juni...? Känner med er... /Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer att det kan dröja, men för oss känns det inte som nån direkt överraskning. Att allt går rätt till, känns givetvis överordnat någon månad hit eller dit. Även om det förstås säkert kommer kännas tufft ett tag. Vi försöker tänka positivt, ändå! ❤️

   Radera
 2. Denna sega långa väntan! Men så skönt att ni får lite information och fler bilder så blir väntan lite lättare att hantera. Och så Skype-mötena förstås :) Jag håller tummarna för att ni får åka förr än ni tror!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Cornelia! Ja, att få se henne på skype underlättar enormt när längtan är som störst.

   Radera
 3. Ja, denna väntan...vi tror vi får åka i maj, men man vet ju aldrig. Har man lärt sig något om adoption så är det att saker tar tid. Men i sommar, förhoppningsvis, så har vi båda våra barn hemma. Fantastiskt och den bästa sommaren någonsin :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så. Inget datum man kan skriva in i almanackan direkt, utan man får se månad för månad hur man ligger till. Men sommaren blir verkligen den bästa någonsin! Magiskt värre :)

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina