fredag 17 mars 2017

Domstolen i Taiwan steg för steg

Inget samtal i dag, tyvärr. Men det var inte oväntat alls. Jag har fått tiden att gå ändå, denna lediga torsdag och fredag, genom att sippa chailatte på fik, handla lite smått och fixa topparna.

Jag fick en fråga om vad det här samtalet mer exakt innebär och förklarade i en kommentar, men tänkte att jag kan reda ut det här också.

Den 17 februari var vårt ärende upp i Family court hearing. Det är något som sker några månader efter att de stämplade dokumenten skickats till Taiwan efter barnbeskedet och barnhemmet hunnit kolla igenom handlingarna.

Vid Family court hearing sker en muntlig förhandling, där antingen barnets biologiska mamma eller en socialarbetare som inte arbetar på barnhemmet ger sitt samtycke till adoptionen. Vi har lämnat en fullmakt, som innebär att St Lucy representerar oss.

Efter detta godkänns adoptionen genom att domaren utfärdar en kungörelse. Det är detta som brukar ske mellan en och tre månader efter Family court hearing. Det kallas för First court decree eller Civil judgement.

Steget efter det är att domen skrivs klart och vinner laga kraft. Den översätts och lagförs. Detta steg kallas för Final court eller Confirming the judgement. Tiden mellan detta steg och steget innan brukar vara ungefär en månad.

Det är vid Final court som det riktiga resebesket meddelas, ofta två veckor framåt i tiden. Men i det steg vi är nu, kan vi få en hint om ungefär när vi kan få åka. Om bara det där samtalet behagar komma ...

Hoppas jag lyckades reda ut det någorlunda för er!

2 kommentarer:

  1. Hej! Intressant! Så det betyder att ni väntar just nu på att domaren i Taiwan godkänner adoptionen och utfärder denna kungörelse?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp! Det stämmer bra. När kungörelsen sedan är utfärdad återstår att domen lagförs.

      Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina