söndag 12 mars 2017

Taiwan och vardag på instagram


Jag vill tipsa intresserade om min instagram eftersom jag börjat skriva lite mer om ämnet adoption där. Eller ja, två inlägg än så länge men jag märker att jag gillar att använda kontot till det, även om jag inte som med bloggen bara skriver om barnlängtan.

När vi är i Taiwan är det nog främst instagram jag kommer att använda mig av när jag dokumenterar vår resa. Åtminstone "här och nu"-uppdateringar. Sen får vi väl se hur mycket tid jag och Hanna har för mitt bloggande när vi kommit hem.

Varken blogg, facebook eller instagram kommer vara nånstans där jag pumpar ut bilder på mitt barns ansikte. Åtminstone resonerar jag och Tobias så nu, att vi vill försöka hålla väldigt låg profil med att publicera bilder på vårt barn på sociala medier. Vi är lite old school och har de hellre i fotoalbum. Så den som vill se en bildkavalkad på Hanna kommer nog få lov att bjuda in sig själv på en kopp kaffe hemma hos oss om vi håller den väg som vi tänkt.

Men min instagram är en öppen sida än så länge och kommer nog fortsätta vara, så om man vill snoka lite så är det fullt möjligt. Annars får man gärna lägga till mig om man vill det. Mitt användarnamn där är coolbridge.

10 kommentarer:

 1. JAAAAA! Jag har så funderat på om du/ni har insta men har inte vågat fråga. Den här bliggen är nästan den enda jag läser, så det skulle vara skönt att följa er på fler sociala medier. Och nu! Äntligen! (Mynta heter jag förresten).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Härlig reaktion 😄 Jättekul att få hänga med varann lite i instavärlden också tycker jag.

   Radera
 2. Jag tycker det är bra att resonera så, alltså att inte exponera sitt barn på sociala media när man har ett öppet konto. Det vore roligt om du skulle fortsätta att uppdatera bloggen även när Hanna är hos er sedan (men är det lika som det är med en nyfödd så hinns det nog inte med kan jag lova... ��). Hur som helst - lycka till! Hoppas det drar inte ut på väntetiden alltför mycket!
  Förresten - är det du som ska vara föräldraledig först? Och inså fall, varför? /Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Emma! Vi kunde tänka oss båda två att vara hemma först/sist men det blev så att jag ska vara hemma först. Vi delar 50/50. Jag skriver gärna lite mer om hur vi tänkt i ett inlägg. Jag återkommer!

   Radera
 3. Följer också er fina blogg och vill gärna följa på insta så lägger till nu (heter pixelinan där).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och vad kul! Välkommen dit får jag väl säga då :)

   Radera
 4. Kul!!! Jag tycker det är så kul att följa era tankar nu när det närmar sig! Jag har märkt att det här med vilka frågor som står i fokus ändrar sig beroende på var en är i processen. Genom att läsa din blogg så känner jag liksom igen de tankar som dyker upp längs resan, eftersom jag redan läst dem hos dig! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt att du berättar det! Det är ju en viktig bit av bloggen, att jag hoppas att fler som är i samma sits men kanske har en bit kvar ska kunna känna igen sig i det som sker. Både det som är jobbigt och det som är roligt :)

   Radera
 5. Hej! Jag undrar om ni har fått klarhet i om möjligheten finns att hålla kontakt med biologiska mamman till Hanna och hur ni tänker kring det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Utan att gå in för privat, i och med att vi är noga med att Hannas bakgrund är hennes, kan jag säga att vi skickar rapporter om Hannas utveckling till barnhemmet varje år (en gång i halvåret i början, sedan en gång per år) fram till hon är 18 år.

   Det som är bra med St Lucy, är att rapporterna som adoptivfamiljer skickar finns för biologiska familjen att ta del av.

   Vi börjar därifrån och så får vi se var framtiden tar oss. Men visst ser jag positivt på om möjligheten till en kontakt finns, även om vi behöver respektera att det är något som i första hand rör Hanna och hennes biologiska familj och inte ett beslut för oss att ta på vårt initiativ.

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina