tisdag 28 mars 2017

Vattnet har (typ) gått!Ni vet när man väntar på ett mejl och uppdaterar inkorgen heeela tiden, men det kommer ju aldrig!? Så tänkte jag i dag när jag satt i möte på jobbet i morse och varannan minut uppdaterade inkorgen. Vi hoppades ju på att få ny skypetid eller bilder i veckan.

Men så under det där mötet, när en minut eller så hade gått sedan senaste uppdateringen - poppar ett mejl från Barnens Vänner upp. Ämnesraden är "Goda nyheter!". Mitt hjärta rusar av hopp. Mejlet innehåller precis det jag hoppas på! Vi har ju så sent som igår varit inställda på att First Court Decree kan dröja flera, flera veckor. Men vi har fått det i dag! Det finns alltså en god chans att vi får åka till Hanna i Taiwan i början eller mitten av maj månad.

Jag rusade givetvis ut från mötet. Skakade gjorde jag. Jag ringde Tobias två gånger. Inget svar. Så jag sms:ade och fick snällt gå tillbaka in till mötet igen. När vi äntligen fick tag i varandra hade båda läst mejlet. Vart var hjärta och hjärna resten av dagen tror ni?

Vi är förstås överlyckliga och har skålat i champagne här hemma.

Vad är det som händer nu?
Ja, här hemma är ju det som händer nu att vi går på moln, börjar packa så smått och scanna nätet efter flygbiljetter. Eventuellt bunkra upp med blöjor. De där matlådorna jag hade tänkt förbereda inför vår hemkomst från Taiwan har inte blivit av. Kanske är det något jag tar tag i, eller så låter vi det vara.

I övrigt i processen kommer nu barnhemmet att höra av sig till domstolen då och då för att höra om domen vunnit laga kraft. Det brukar ske inom ungefär en månad. Inom några veckor kommer förhoppningsvis barnhemmet höra av sig till vår adoptionsorganisation för att säga "Det här datumet passar det om Lina och Tobias kommer". Det formella resebeskedet, alltså.

Jag var verkligen inte beredd på att detta besked skulle nå oss i dag. Jag är fortfarande i chock, väldigt överväldigad. Men framför allt är jag givetvis oerhört glad. Älskade Hanna, snart är vi hos dig.

45 kommentarer:

 1. Ja!!!!!!!! Äntligen! Största största grattis!! //Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Taaaack! Taaack! Äntligen är rätta ordet.

   Radera
 2. Ååå så spännande!! <3 //Elin

  SvaraRadera
 3. Stort grattis! Blev så glad för er skull av att läsa denna denna uppdatering��
  / resantillettsyskon.wordpress.com

  SvaraRadera
 4. Älskade, älskade Lina, nu är ni snart framme! Jag får fortfarande glädjetårar i ögonen när jag tänker på er och det som snart kommer att ske. <3
  Blöjor, bilbarnstol, trappgrindar, ... Nu gäller det att träffa de sista förberedelserna...! <3
  Tänk, så nära ni var lyckobeskedet när ni hälsade på oss i lördags!
  Stor stor kram, världens bästa mamma! Silvia

  SvaraRadera
  Svar
  1. <3 Fina, fina vännen - och världsbästa mamman! Ja, tänk att vi var så nära i lördags! Och att vi snart är där ... Helt otroligt! Magiskt, magiskt.

   Radera
  2. Gör som jag innan BF; ta ut några semesterveckor så du slipper jobba fram till sista dagen innan avresa! ��

   Radera
  3. Vi får se hur vi gör. Man vill ju spara till Taiwan och vardagen som väntar därefter också ❤

   Radera
  4. Ja det är klart. Det är alltid att avväga. Borde finnas, precis som i Österrike, en avsatt ledig tid innan födelse/fådelse i Sverige! <3

   Radera
  5. Det finns avsatt ledig tid inför förlossning, Silvia! Jag kollade upp det lite närmare hos försäkringskassan eftersom jag blev nyfiken. Det står också att du har rätt att vara ledig från arbetet för att gå på föräldrautbildning som anordnas av MVC (se sidan 7). Länk: https://www.forsakringskassan.se/wps/wcm/connect/4cb3a155-5050-4456-a2c6-3858b159b44d/4010-till-alla-som-vantar-eller-just-fatt-barn-2017-03-till-webb.pdf?MOD=AJPERES&CVID=

   Radera
  6. "Du som väntar barn har rätt att vara ledig med föräldrapenning
   redan från och med den 60:e dagen innan din
   beräknade förlossning", står det i informationsfoldern.

   Radera
  7. Jo, men föräldrapenningsdagar vill man ju spara tills barnet är här, förstås! Så känner väl ni också. Då tog jag hellre semester först för att inte behöver ta redan från de (så värdefulla) dagarna. Det jag menar är typ öronmärkta dagar före förlossning/adoption som finns utöver föräldradagarna man har. Så är det i alla fall i Österrike och jag tycker det är bra.
   Gällande föräldrakurs har jag redan berättat för Björn! Han verkar ha en del komptid att ta ut i efterskott nu...! ;-) Så bra att du hittade den informationen!

   Radera
  8. Försäkringskassan är ju minst sagt krånglig. Men jag tolkar det finstilta hos f-kassan som att den som jobbat heltid i minst sex månader inte behöver ta ut föräldrapenning innan förlossning, utan kan vara hemma ändå. Så det är nog det alternativet jag hade valt om jag hade chansen :)
   Men visst låter Österrikes system bra!

   Eventuellt söker jag några dagar semester innan Taiwanresan, men det är ju tyvärr inte säkert att arbetsgivaren har möjlighet att bevilja ansökan i och med att den kommer in så sent. Något exakt datum kan jag ju inte söka semester för förrän knappt en månad eller två veckor innan - och där är förstås det viktigaste att få några semesterdagar i Taiwan innan Hanna kommer i vår vård.

   Många detaljer :)

   Radera
  9. Ja, det låter verkligen som det bästa alternativet! Jag visste faktiskt inte om det innan jag fick Alma; då hade jag ju inte behövt ta semester... Nåväl, blev så bra ändå.
   Hur som helst borde det som sagt vara exakt likadana regler för alla föräldrar! Kram på dig!

   Radera
  10. Nej, det är förändraledighet man tar ut även innan förlossningen tyvärr...

   Radera
  11. Se där! Då måste jag ha fått det helt om bakfoten, såg en handläggare som svarat på försäkringskassans Facebook att den gravida kvinnan kunde vara hemma from. 60 dagar innan förlossningen utan att ta ut föräldrapenning (förutsatt att man hade jobbat heltid senaste halvåret). Men jag missförstod väl. Kommer inte göra någon grundligare research då det ju inte berör mig ändå ☺️

   Radera
  12. Ja, det är även det jag fick höra av försäkringskassan och min chef innan föräldraledigheten, att det är föräldradagar man kan ta ut om man så vill. Och dem vill man ju spara...
   /Silvia

   Radera
 5. Åh...... vad fantastiskt underbart!!!!!
  Är så himla glad för er skull, snart snart är hon här!😀

  Jag sa till mina kollegor idag att bara så ni vet så ska jag vara ledig en dag i maj vare sig jag får eller inte, för jag ska åka till Arlanda och äntligen få träffa Hanna.😍

  Skåla på med er champagne nu.
  Kram på er!❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. <3 <3 Tack fina, bästa Åsa! Snart ses vi där ... Bamsekram!

   Radera
 6. Tänk snart får älskade Hanna ❤ träffa sina fina föräldrar. Och ni får träffa er älskade dotter. Så lycklig och glad med er.�� Farmor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. <3 Och vi för och med dig (också! :)

   Radera
 7. Så bra att det närmar sig så snabbt!

  SvaraRadera
 8. Så himla roligt vilken resa ni har framför er ������

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst! Det här är vårt livs resa.

   Radera
 9. Grattis
  Ännu ett härligt steg framåt mot den stora resan till Taiwan och Hanna :-)

  Kramar
  Diana som är adopterad från Peru

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättetack Diana! Svårt att greppa på ett sätt, samtidigt som livet som lilla Hanna Wei-Chings mamma verkligen börjar kännas nära nu! Kram

   Radera
 10. Stort stort grattis!!! Äntligen kan ni börja planera nästa stora steg. Hör av er eller lägg ett inlägg om tips på saker för resan. Vi hämtade ju en 1 åring iof från Taipei men ändå. Ska ni stanna i Taipei också eller bara Tainan är det va? Grattis igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Taaack! Det dyker garanterat upp frågor. I kväll började jag snegla i garderoben på vad vi ska packa ner för barnkläder och det väckte utöver pirrig resfeber en del huvudbry 😊

   Radera
 11. Grattis!!! Äntligen så spännande ❤❤❤

  SvaraRadera
 12. Grattis!! Jag hoppas att ni får åka snart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det hoppas vi också, ganska mycket :)

   Radera
 13. �� Grattis!!!!! ��

  SvaraRadera
 14. Svar
  1. Jag har mina aningar att du är samma Helen som ovan ;) Men tack igen då! <3

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina