söndag 2 april 2017

Boktips och nya relationer

Vi har varit helt dränerade på energi båda två efter fredagens besked. Igår tänkte vi att vi klär upp oss och går ut och äter med min mamma i Sala efter att hon slutat jobbet. Den första restaurang vi gick till var fullbokad, likaså den andra. Så vi hamnade på ... Sibylla! Haha. Så mycket för att man duschade innan, blåste håret och slängde på sig mascara.

Nåja, det blev ett Green Meal, GB-glass till efterrätt och lite visning av Hanna-bilder. När vi sedan kom hem till mamma kom jag på att jag ju hade köpt en tidig födelsedagspresent/mormorpresent till henne i fredags, som hon kunde få nu. "Mitt barnbarn och jag". Mamma blev verkligen jätteglad när hon bläddrade igenom vad som finns att fylla i och hon ser oerhört mycket fram emot det. Hannas farmor har en likadan bok, hon fick den av sin syster tidigare. Den spänner över från mormors (till exempel) till relationen med barnbarnet. Väldigt mysig! De böckerna ser jag fram emot att läsa.

Vi har också ägnat helgen åt att beställa framkallning av en massa bilder på Hanna. Både bilder att klistra in i album och förstoringar. I fredags anlände surfplatteskyddet som vi beställt. Surfplattan är ju bestämt sedan tidigare att den är Hannas, väldigt uppskattad av henne (och medresenärer? hehe) på resan hem hoppas vi! Vi tänkte tanka den med bilder på Hanna, hennes rum och katterna. Sedan några spel förstås. Tips mottages tacksamt! Ett Bablarna-spel har vi och ett spel på mandarin.

Vi har ju fått chansen att uppleva något så ovärdeligt som kontakt med en annan St Lucy-familj som fick barnbesked dagen före oss, haft skypemöten samma dagar som vi och fått uppdateringar samtidigt som vi. Vi har verkligen följts åt och nu får vi åka ner samtidigt. Som grädde på moset är våra barn ungefär lika gamla och vi bor relativt nära varandra. Vilken ynnest!

En rolig grej är att det är vi mammor som har ganska tät kontakt, mest små Facebookmeddelanden med uppdateringar och PEPP. Pepp, pepp, pepp ... Senare är det våra svärmödrar som fått kontakt genom en "barnbarn genom adoption"-grupp på Facebook! Vi vet inte om våra barn leker med varandra på barnhemmet, de är ju fortfarande så pass små. Men viss kontakt har de garanterat. Så nu är det väl i princip bara kvar för papporna att hitta varandra, haha.

2 kommentarer:

  1. Jag vet inte om du minns det, men med likadana fylla i-böcker berättade vi för Almas farmor och farfar att de skulle få ett barnbarn! Vilken överraskning det blev när de insåg vilka böcker det var de fick i present...! ☺️ Bamsekram från Silvia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just ja! Det stämmer ju! Supermysigt :) Stor kram!

      Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina