onsdag 5 april 2017

Detaljerna, detaljerna

Jahapp. Igår kontaktade jag Thai Airways för att fråga om de har samma rutiner som andra flygbolag, att vi bokar tur- och returbiljetter för oss och sedan lägger till Hanna i bokningen efter det. Svaret blev att vi får lov att boka enkelbiljetter - två vuxna dit och sedan två vuxna och ett barn på vägen hem. Det blir i så fall tusenlappar dyrare och det vill vi förstås helst slippa. Det är så frustrerande att när man känner "Åhå! Lite medvind, så fint!" och tror att man hittat rätta lösningen och ställer in sig på det. Men så kommer bakslaget och vi får ställa om igen. Det är sådant här som gör att glädjeruset får vänta ett tag. Detaljerna, detaljerna.

Skönt i alla fall att vi är fyra. Det verkar hopplöst att kunna flyga via Bangkok till rimligt pris, men den andra St Lucy-pappan ska försöka ringa i dag. De har ju fyra resenärer (plus två barn!) att vinna, eller förlora, på detta sätt.

To be continued ...

7 kommentarer:

 1. Hejsan!Vi ska snart åka och hämta vårt barn. Kontaktade Tranås resebyrå (som AC rekommenderar) och fick via dem förslag på en tur och retur resa (Thai Airways, ombokningsbar) för oss föräldrar. När vi vet exakt hemresedatum är det bara att kontakta resebyrån så bokar de en enkelresa till vår son. Priset på biljetterna var bra. Ett litet tips bara...Mvh Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vi har kontakt med Thai Airways och det du beskriver låter som alternativ två vi fick, men det skulle inte räcka med mejl- eller telefonkontakt utan vi skulle i så fall behöva besöka deras kontor i Taipei när vi kommit ner. Det kändes lite risky. Men då kanske resebyrå är smidigast att gå via ändå - om de har några speciella privilegier som man inte har privat. Tack för tipset!

   Radera
 2. Vi kommer åka om knappt 2 veckor (har inte riktigt fattat det än, fick besked i onsdags). Vi bokade i fredags och för oss blir det via Amsterdam med KLM. Bokade via deras Facebook vilket fungerade bra och jag har fått alla biljetter. Dock tyckte iaf jag att biljetterna var rätt dyra. Vi kommer vara med i domstolen så vi blir i Taipei troligen i ca 6 veckor. Har inte bokat boendet ännu. Lycka till med bokandet och resan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt för er! Ja, vi resonerade att KLM skulle kännas smidigt eftersom det går att boka allt direkt via Facebook. Men den där möjligheten att slippa byta flyg tidigt på morgonen som det blir med Amsterdam jämfört med Bangkok lockade mindre 😊 Biljetterna verkar bli rätt dyra vilket bolag man än väljer ... hade varit skönt att kunna få boka långt i förväg. Hoppas er vistelse i Taiwan blir fantastisk! Vilken upplevelse att vara där sex veckir. För oss blir det nog knappt två (varför större delen av hotellvistelsen blir av det lyxigare slaget 😊 )

   Radera
  2. Kan väl hålla med om att just den biten inte är den bästa samt att vi får vänta 5 timmar tills flyget från Amsterdam till Köpenhamn men i övrigt känns det som bra tider då vi flyger på natten både dit och hem. Vi har aldrig varit hemifrån så länge så det kommer nog kännas lite märkligt och jag hoppas att vi kommer hinna se iaf lite av Taipei. Vi kommer bo på Howards så det känns som att boendet är lyxigt men det behöver nästan vara så när vi ska vara där så länge tänker jag.

   Radera
  3. Ja, sant. Klokt resonerat! Vi kikar på billigare alternativ våra första dagar i Taipei (innan vi får Hanna i vår vård i Tainan). Men blir det en natt i Taipei på vägen hem vinner bekvämast möjliga. KLM är det vi kommer välja i andra hand, om inte Thai Airways är kvar som alternativ den tid vi vill eller om priset gått upp för mycket. Jag tycker det är synd att vi inte hinner se så mycket av Taiwan, så jag hade inte haft nåt emot om det blivit att stanna längre. Samtidigt är det skönt att komma hem så klart. När jag säger att jag hade velat hinna se "det och det och det", peppar Tobias med att vi förhoppningsvis åker till Taiwan tillsammans med Hanna om några år eller så (om hon vill).

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina