torsdag 27 april 2017

Havregryn och familjen framförhållning

Vi är helt slut här hemma i kväll. Det har varit en lite märklig dag på jobbet för oss båda, med teknikhaveri för våra nyhetssajter och Tobias fick det riktigt hektiskt när den stora industri som ligger granne med oss, Outokumpu, drabbades av ett syraläckage!

Nåja. Vi har vaccinerat oss i dag! Sprutan (skydd mot hepatit a och hepatit b) ska egentligen tas åtminstone två gånger innan avresa och sedan en tredje gång efter några månader. Men vi är ju så långt ifrån familjen framförhållning i sådana här lägen, så vi hann med en spruta. "Bättre en än ingen", sade vårdcentralen. Det är ingen spruta som måste tas inför Taiwan, där vi ju dessutom vistas i stadsmiljö, men den rekommenderas.


Just nu försöker vi länsa frysen, det är lite av dubbel betydelse. Dels för ekonomin, dels för utrymmet. Det går riktigt bra. Igår var en kollega så rar när jag viftade med havregrynen (ej från frysen då, utan rent ekonomisk fråga) och bjöd på lunch! I dag däremot blev det havregrynsgröt till lunch och det var väl lika bra med tanke på att vaccinationen gick på över 500 spänn! I morgon ska jag lyxa till det genom att äta ute med en vän och då passa på att använda slantar från sparbössan (mynten blir ju oanvändbara snart!). Det är absolut inte synd om oss och visst skulle vi ha råd att inte snåla. Men jag riktigt myser av att det är smidigt både praktiskt och ekonomiskt att låta kontot vara ifred så gott det går nu.

En lat kväll, som sagt. Men det kan vi ha med gott samvete i och med att väskorna nästan är färdigpackade. I tvättmaskinen ligger Hannas nya jacka, den är sååå snygg, och lite annat smått. Bara nio dagar kvar tills vi åker nu! Fem arbetsdagar ...

4 kommentarer:

 1. Gu så spännande! Kan inte fatta att ni ska åka snart.
  Ja, det går åt en del pengar med denna adoptionen, svårt att hålla i pengarna.
  Hoppas att det blir en riktigt bra flygresa dit och tänk att ni snart har er lilla Hanna och bli en familj :) Fantastiskt!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, väldigt spännande! Om två veckor är vi tillsammans med henne. Magiskt! Jag håller verkligen på att spricka av längtan men snart är vi där ...

   Radera
 2. Vilket datum kommer ni dit och vilket datum träffas ni för första gången? Får ni ta med er Hanna direkt eller hälsar ni på först för att sedan få ta med er henne?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi åker redan nu på lördag. Tänk att jag missat att berätta det! :) Sedan har vi några dagar i Taipei innan vi träffar Hanna. Om hon känns trygg följer hon med oss redan samma dag till hotellet. Om det upplevs att hon behöver mer tid, tar vi det därifrån.

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina