söndag 14 maj 2017

Rapport från våning 17

Fortsatt glada - och trötta! Pappan och barnet sover sött. Mamman borde väl sova.

Mamman är fortsatt favorit och pappan får ännu inte hålla någon längre stund medan mamman helst ska hålla hela tiden och då stående eller gående. Förutom när det är "bli jagad och fångad i hotellrummet"-leken som stegvis ökat i popularitet. Skönt när mammahöften är trött (läskig bärsele är än så länge bara att glömma).

Vi har kommit på ett life hack för att de vuxna ska få i sig näring. I badkaret tycker vår solstråle om att leka själv, om mamma är nära och sitter med. Pappa ska helst jämt vara i samma rum, annars känns det oroligt. Familjen ska vara samlad. Så medan mamman badar med barnet är det läge att inhalera maten. Pappan inmundigar under tiden sin portion vid handfatet. Roomservice har snabbt gått från "guldkant i vardagen" till livsnödvändigt, haha.

Äter alla småbarnsfamiljer så här? undrar förstås vi nybörjare. Troligen inte, men de flesta småbarnsfamiljer är nog glada när de hittar knepen som funkar.

Hon är verkligen vår lilla solstråle och ler med hela ansiktet mest hela tiden. Ofattbart att vi inte varit tillsammans ens tre dygn ännu.

3 kommentarer:

 1. Jag skulle säga att ja, när de var spädbarn så åt man när man kunde ungefär och maten hann ofta kallna. Men nu när M är äldre (2,5) så äter man ju tillsammans på ett annat sätt :) ni är ju i en helt annan situation så inget konstigt alls, de kommer bli annorlunda med tiden. Mysigt att hon ändå verkar ty sig till en av er så fort. Önskar er all lycka! :) kram Karin

  SvaraRadera
 2. Haha jag sa ju room service skulle bli er räddning för det var vår räddning. Annars smög vi ut medan lillen sov. Så underbart att höra om era första dagar ihop. Igenkänningsfaktorn är extremt hög och nära till tårar känner jag för alla egna minnen och för er glädje. Kram

  SvaraRadera
 3. Känner igen både det där med maten och bärselen! Vi gick ner flera kilo både jag och mannen veckan när vi fick sonen. Vi fick också turas om att äta men vi var så stressade så det var svårt att få i sig något ändå. Men det var ju bara några dagar så det gick ju :)
  Sonen var heller inte förtjust i bärselen till en början. Men andra dagen satte vi på den stegvis. Mannen fäste den runt midjan sen bar han runt på honom en liten stund, sen smög jag lugnt och försiktigt på en axelrem i taget och efter en liten stund knäppte jag den där bak försiktigt. Sen gick vi på en promenad och då blev han lugn när det hände något och det fanns saker att titta på. Efter det så var det inga problem att sätta på selen. Så mitt råd är att testa att sätta på den och gå ut på en promenad men gör det stegvis, lugnt och metodiskt så kommer det säkert att funka :) De blir oftast lugna av att sitta nära i selen när de väl har förstått att det inte är något farligt. Seln är ju ovärderlig att ha på flygplatsen och i flygplanet om de blir ledsna eller har svårt att somna.
  Efter de första dagarna så hade vi sedan sonen på ryggen i selen ist, han tyckte bäst om när han kunde se vad som hände runt omkring honom.

  SvaraRadera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina