onsdag 10 maj 2017

Tofu och Tainan


Jag tordes inte prova "stinky tofu" (tänk surströmming) när vi var på Ningxia night market igår kväll. Däremot blev det vanlig, friterad och spicy, tofu. Gött, men mycket. Att äta på night market är trångt och smått kaotiskt, men också ett suveränt sätt att plocka och prova. Min tofulåda kostade cirka 15 kronor. Nattmarknaderna, som jag uppfattat oftast är mellan 17 och midnatt, är väldigt många här och det är antagligen flera i Tainan också.

Jag testade också Pearl Tea. En kall mjölkdryck med små kulor i. Min var smaksatt med toffee. Det blev inte många klunkar. De hala kulorna nerför halsen påminde mig för mycket om sådant jag försöker bli av med i förkylningen, haha.


Jag borde sova, klockan är sex. Men i natt har halsen varit väldigt jobbig. Jag har varit rosslig som bara den. Men tänker att det väl är ett tecken på bättringsväg eller nåt.

Sedan är det förstås pirrigt att vi tar snabbtåget till Tainan i dag. Äntligen. Det är svårt att greppa att hon snart är i vår famn. Jag längtar förstås efter fredag. Men det blir en intensiv dag, traumatisk för flera parter, och främst ser jag fram emot tiden som följer även om jag förstås inte vill ha fredag ogjord.

9 kommentarer:

 1. Traumatisk. Det är ett stort ord. Mycket stort. Jag hoppas ni är beredda på att ta hand om det. Traumat. Det kommer finnas där, för evigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vad svarar man på det. Givetvis kommer vi göra vårt yttersta. Kommer det vara tillräckligt? Det kan vi omöjligen veta.

   Radera
  2. Det enda "trauma" jag som adopterad kan känna igen mig i är det när okända människor antar att jag måste vara traumatiserad bara för att jag är adopterad, vilket är dumheter. Jag är evigt tacksam för att jag fick möjlighet att bli adopterad.

   Ibland önskar jag att de bara kunde se mig för den person jag faktiskt känner mig som: Som en helt vanlig svensk tjej, med en vanlig familj, som råkar vara född i ett annat land.

   Till Lina: All lycka till er och er lilla Hanna. Ni kommer att bli fantastiska föräldrar.

   Radera
 2. Ännu ett steg närmare Hanna.
  Visst kommer det bli en jobbig men också en helt fantastisk dag med många känslor för er.
  Men det blir ju trots allt det bästa för Hanna.
  Sänder massa styrke kramar till er och önskar er en fortsatt bra resa.❤️❤️❤️

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Tofun ser hos ut! Spännande med alla nya smaker och miljöer. Hoppas resan går bra idag! Vilken känsla att komma till den stad där Hanna finns! 😍

  SvaraRadera
 5. Jag började inse hur stort traumat hos adopterade verkar vara när jag såg adoptionsdokumentären "De ensamma". De adopterades berättelser berörde mig och jag kände mig ledsen för deras skull. Den längtan efter någon man knappt kommer ihåg och den sorgsenheten som hjärtat tvingas bära på... Hjärtskärande.
  Ett stort och varmt lycka till! /Emma

  SvaraRadera
 6. Så roligt följa eran resa i Taiwan och till Hanna. Önskar er allt gott!

  SvaraRadera
 7. Fint att följa er resa!
  Har du sett Ikeas nya(?) reklam? Skulle vara intressant att veta vad du tycker om den. Jag tycker den är rörande men du har kanske ett annat perspektiv med dina erfarenheter..?
  https://m.youtube.com/watch?v=Iy_rVvaCchQ

  Lycka till nu! /E

  SvaraRadera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina