måndag 26 juni 2017

Sånt vi trodde innan föräldraskapet ... del ett

Jag trodde att ...

  • ... jag skulle orka bry mig om att välja bort rosa kläder pga. så himla anti de polariserade stereotyperna rosa/blått. Nej, jag har inte köpt några helrosa plagg eller prinsesstryck. Men Hanna har ofta rosa, tillsammans med andra färger, på sig. Vi "stereotyp"-kompenserar ju i alla fall med blå gympaskor, hehe.
  • ... jag skulle vara en hönsmamma. Det känns i alla fall inte som att jag är det utan jag känner mig oftast rätt "laid back" - och det gör mig väldigt förvånad! Jag låter henne oftast springa runt, gå i trapporna (med viss hjälp), plocka bland kastruller, porslin och i skafferi, klättra på möbler, äta själv etc. utan att flåsa henne i nacken eller mosa maten till puré. Hon klarar utmaningar alldeles galant och hon växer så av det! Ja, hela hennes värld växer.

Tobias trodde att ...
  • ... han skulle orka bry sig om Hanna kladdade ner sina kläder "med flit", att det var nåt att sätta stopp för vid matbordet. Tror ni han brytt sig? Haha. Tur det finns tvättmaskin - och en fylld garderob.
Hanna har hittat ett skåp att undersöka.

2 kommentarer:

  1. Det är så roligt att följa med hur det går för er. Vi har själv nu väntat 11 månader på barnbesked från Taiwan, så det börjar närma sig. Har du någon möjlighet att lägga ut en packningslista med lite kommentarer vad som var onödigt och vad som skulle ha kunnat vara bra att ha med sig?

    SvaraRadera
  2. Ja och berätta gärna också hur det gick för er på hemresan!

    SvaraRadera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina