söndag 6 augusti 2017

En opålitlig barnvakt

Som tidigare nämnt är jag inte direkt någon hönsmamma när det kommer till Hannas strapatser och bravader hemma och utomhus. Det finns dock ett undantag och det är att jag har svårt för att hon ska vakna ensam och rädd. Där är jag och Tobias rörande överens. Det handlar om att vi inte vet hur hennes nätter på barnhemmet varit, men att hon ska veta att hon är trygg tillsammans med oss och att vi aldrig överger henne. Det är svårt att förklara för henne i ord, vi måste liksom finnas där.

Vi bestämde oss därför för några veckor sedan för att köpa en babymonitor, alltså en sådan som gör att vi kan ha koll på Hanna utan att vara i samma rum när hon sover. Jag tyckte att det skulle fungera att köpa en billigare utan kamera. Men Tobias tyckte att kamera, trots att det är mycket dyrare, är bäst. Hans säljande argument som övertalade mig var att Hanna vaknar och är tyst först innan hon börjar skrika. Hon ska inte behöva vara ensam och otrygg den stunden. 

Sagt och gjort. Tobias köpte en av de dyrare modellerna då den hade kamera, en Philips Avent Ugrow. Men så besvikna vi blev! Man sätter upp kameran i sovrummet och så har man en app i telefonen som man kopplar till kameran. Helt okej kvalitet på "night vision"-bilden - men tekniken fungerar ju bara cirka 50 procent av gångerna! Övriga 50 procent står den mest och snurrar. Jättedåligt. Vi lämnade givetvis tillbaka den. Jag vet andra som varit nöjda, men främst har jag läst missnöjda recensioner.

Så nu är vi litegrann tillbaka på ruta ett när det kommer till att ha den kollen. Jag slits lite mellan att jag är orolig för om Hanna känner sig otrygg när hon vaknar ensam och hur det påverkar henne medan jag samtidigt försöker tänka att när hon skriker släpper ju den ena av oss allt den har och rusar dit. Hon märker alltså tydligt att hennes signal fungerar. Vi lyssnar. Hon blir dessutom lugn i famnen ganska fort. Men det är den där stunden innan, alltså, hon ska inte behöva känna sig ensam. 

Nåja, vi får se var vi landar. Just nu är det ändå ofta svårt för den som nattar att ta sig därifrån hur som helst. Älskade lilla ungen trivs ju som fisken i vattnet när det kommer till att ligga på mammas eller pappas mage. Eller vad sägs om sms:et jag fick för snart två timmar sedan; "Nu sover lilla Hanna på mig. Kommer ut när jag kan. Puss". Mamman väntar fortfarande på att få äta Almondy Daimtårta med pappan kan jag meddela.  
  

10 kommentarer:

 1. Jag har en utan kamera, också en Philips, som funkar jättebra. Min son gnyr lite tyst innan han störtgråter och gnyendet hörs supertydligt.

  Min bror har en Motorola med kamera som de är nöjda med. Den strular aldrig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättetack för tipsen! Vi ska kika närmare på det. Bra att veta att gnyendet hörs så tydligt. För hon vaknar ju inte från "ingenstans".

   Radera
  2. Vi har också en Philips utan kamera. Man kan välja hur känslig den är med ljudet och när den är på känsligast så kan jag höra Melvin andas i princip om den är tillräckligt nära. Vi är nöjda! Jag kan behöva ställa ner känsligheten ibland dock annars vaknar jag i princip om han vänder sig i sängen, hehe. Karin

   Radera
  3. Åh! Det låter ju alldeles ypperligt! Ni har säkert samma modell, Karin och Kai, men vad kan den heta mer exakt tro?

   (Jakten på det perfekta ljudet, haha)

   Radera
  4. Vi har Philips avent babyvakt.
   Tror de är denna men lite nyare modell bara :
   https://www.graviditetskollen.nu/produkter/produkter-for-baby-och-barn/sakerhet/babyvakter-sovsakerhet/philips-avent-dect-babyvakt-scd50601?gclid=EAIaIQobChMI2_PeyIjI1QIVCEkZCh2TiwysEAQYASABEgKPRvD_BwE Karin

   Radera
 2. Om ni känner er oroliga för att hon ska känna sig ensam så kanske hon kan sova i en egen säng inne hos er. Då är ni nära men ändå sover hon själv:-) och när hon är trygg och vet att ni alltid är där kan hon flytta till eget rum men komma pp natten om hon vill. min pojk kom varje natt till mig men eftersom han sov som en helikopter (snurrande armar och ben överallt vilket gav mig väldigt dålig sömn) så köpte jag en madrass till honom och la på golvet nedanför min säng. Puttade in den under sängen på dagen och drog ut den varje kväll och han va trygg med att han alltid kunde sova hos oss. Vi hade det så tills han va 6 år då han själv så att det inte behövdes mer. Hoppas ni hittar en baby-watch som funkar för er:-) du har en jättefin blogg tycker jag och ni känns så kloka och kärleksfulla med eran söta dotter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marie för fina ord och tips! Vi samsover i vår säng hela natten. Men vi lägger oss senare än Hanna (hon sover oftast 18.30) så det är de där timmarna på kvällen innan vi själva lägger oss. Sen vore babyvakt skönt vid dagvilan också.

   Radera
 3. Vi har denna https://www.elgiganten.se/product/personvard/baby/SCD501/philips-avent-babymonitor-scd501?scid=EXT_SEM_GPLA&scid=%20Display93&gclid=EAIaIQobChMIr4r45rTK1QIVggrTCh2GJQ1hEAQYAyABEgIf6vD_BwE&gclsrc=aw.ds

  Den är super, vi hör om hon vänder sig i sängen. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstig länken blev men den heter Philips Avent Babymonitor SCD501

   Radera
  2. Tack! Verkar vara samma som Karin tipsade om. Den ska vi definitivt prova!

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina