onsdag 16 mars 2022

Mer matprat

Vi lagar mycket kinesisk/taiwanesisk mat hemma, eller försöker efterlikna i alla fall, och uppskattar att välja det när vi äter ute. Så mycket av den lilla kryddning som är i matlådorna känns igen. 

I fredags serverades överraskande nog dumplings och de innehöll "five spice"-krydda som är väldigt vanligt i Kina och Taiwan. Det är som namnet antyder en kryddblandning med fem kryddor och har en speciell smak jag inte kan likna vid något annat riktigt. Jag tycker om den, men det är lite att vänja sig vid. Kryddorna kan variera lite, men kanel och szechuanpeppar eller annan peppar brukar vara basic.

Vi har alltså också beställt dumplings från ett och samma ställe två gånger under karantänen. Väldigt billigt, 20 stycken för 80 kronor, och de är så gudomligt goda. Verkligen de godaste vi ätit någonsin, utan tvekan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina