måndag 17 april 2017

Dofter och inköp

Vi har firat så många högtider som ofrivilligt barnlösa. Men nu har vi påsken bakom oss. Det slog mig i kväll och gör mig varm i hjärtat. Den här påsken har jag varit på jobbet 8-17 varje dag utom i dag. Så i dag tog vi oss till Ikea och kom hem med mycket mer grejer än vi trott att vi behöver. Det drar lätt iväg. Men nu har vi allt från kiss-skydd och täcke till bestick och fotpall. Vi spanar efter en vår-/sommarjacka till Hanna och den kommer vi nog köpa från någon barnloppisgrupp på Facebook. Sedan är det hörlurar till flygresan på gång. Jag har googlat järnet och det jag ser är viktigt att tänka på är:

 • Specialanpassade hörlurar som har maxvolym. 
 • Att barnet inte ska ha hörlurarna på sig för lång tid. 

För övrigt så har vi sedan igår, på mitt initiativ, börjat sova med Bobbo och Bobbosnuttisen. Det känns lite komiskt med en snutte i sängen för första gången på decennier. Men jag tänker att det är ett smart sätt att de får våra dofter. Så i dag tog Tobias med sig snuttisen till gymmet som svetthandduk att torka sig i. Haha, givetvis inte. Men det hade varit något. 

Apropå det här med dofterna tänker jag att vi ju inte pratar samma språk och då blir dofter ett sätt för Hanna att kommunicera med oss och för oss att kommunicera med Hanna. Som ett komplement till känsel och kroppsspråk. Sedan att doften från vårt hem känns igen och förknippas med det som kanske hunnit bli en trygghet, favoritsnuttisen och favoritgosedjuret.

I morgon, hörni, i morgon hoppas vi att samtalet kommer!


4 kommentarer:

 1. Godnatt och sov så gott Bobbo.😉❤️

  SvaraRadera
 2. Så roligt att få följa er resa! Ett tips om hörlurar, är det för låg maxvolym hörs inget på planet. Min syster råkade ut för det med sina barn. Hoppas samtalet kommer imorgon ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, hm, så svårt att veta innan vilka som hörs tillräckligt. Man vill ju liksom inte köpa några som innebär för hög volym heller. Tack för heads up!

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina