lördag 11 april 2015

Namnhumor


Metro hade för länge sedan en lista med tips på vad som är bra att tänka på när det är dags att namnge sitt barn. Jag älskar nummer 4 på listan: "Spejsade hitte-på-namn funkar fint på Söder i Stockholm, men gör livet till ett helvete för ditt barn om ni flyttar till Avesta."

Jag och Tobias har ett solklart favoritnamn, och några bubblare, för om vi får en pojke. Flicknamn är desto svårare. Tobias ratar alla mina Viola, Majlis, Vera och Ingrid. Men något ska vi väl hitta så småningom. Det känns som ett ganska angenämt problem. För oss känns det självklart att vårt adopterade barn behåller sitt födelsenamn, men som mellannamn, och får ett svenskt tilltalsnamn som vi valt. Det känns viktigt med en bit av sin historia, men också viktigt att mina föräldrar bestämt mitt namn på något sätt. Helt hur det blir vet vi väl i och för sig inte riktigt förrän vi är i den sitsen.

4 kommentarer:

 1. När vi skulle skicka vår ansökan till Sydkorea för många år sedan fick vi fylla i vad barnet skulle heta om det blev en pojke respektive en flicka (vet inte om det fortfarande är så). Vi hade noga valt namn som fanns i släkten och skulle fungera i alla sammanhang.
  Men när vi väl fick barnbesked så såg vår dotter helt enkelt inte alls ut att passa i det valda namnet. Vi tillbringade därför hela första morgonen därefter med att hitta ett namn som var rätt genom att gå igenom flicknamn från a till ö medan vi tittade på bilderna av henne. ☺
  Så inte som vi planerat men alldeles rätt ändå!

  SvaraRadera
 2. Jag är så glad att mina adoptivföräldrar valde behålla mitt namn
  men däremot det Peruanska efternamnet tog de bort och la dit det svenska efternamnet
  Jag kommer tyvärr bli tvungen att betala för att få tillbaka mitt efternamn och det är väldigt synd men jag kommer ta tillbaka det :)

  Jag hoppas verkligen det kommer gå i raket för er tills att ni äntligen får åka iväg och hämta ert barn

  Mvh adopterad från Peru

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra att möjligheten att ta tillbaka efternamnet finns!
   Tack för peppen, jag hoppas också att det går undan men är inställd på att processen kommer kännas väldigt långsam.

   Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina