onsdag 27 oktober 2021

18 av 100

Äntligen händer saker. Här hemma är sjukstuga, med två inställda kalas som fått skjutas fram som följd. Men när tiden står stilla här, rasslar det till i Taiwan, som vi anade att det skulle göra.


Den fjärde november tas vårt ärende äntligen uppe i Taiwans domstol. Vi kan inte veta, men vi kan ana att om allt löper på kan det bli så att vi får Alfred i får vård ungefär tio veckor efter det. I så fall kan man räkna tre veckor bakåt för att tänka när vi kan behöva resa, sett till två veckor i karantänhotell och en vecka självkarantän innan den stora dagen. Då är vi och nosar på mellandagarna eller början av januari. Svindlande!

Det jag gjort i väntan nu är att ladda ner listan med alla karantänhotell och letat upp vilka hotell som har rum för familjer med tre personer. Av de drygt hundra hotellen, är det bara 18 vad jag kunnat utläsa. 

Dessutom ser vi ju ut att kunna få resa strax innan årets största högtid, Lunar New Year, som är 1 februari. Det betyder att vi kommer ha tufft att nära inpå hitta ett hotell som tillåter att vi är tre som bor tillsammans. Högt tryck deluxe. Förhoppningsvis lättar reglerna för hemvändande, så att de inte behöver bo på karantänhotell eller i alla fall kan få bo kortare tid. 

Jag har markerat alla hotell som tillåter två eller tre i samma rum och noterat deras mejladresser så vi kan göra massutskick när vi vet datumen. Det kommer inte finnas en chans att tänka utifrån balkong, badkar eller var de bästa restaurangerna med take away finns, utan i första hand vill vi så klart bo tillsammans. Prisskillnaderna är stora, av det jag kunnat utdöma får vi räkna med allt mellan 20 000 kronor och 60 000 kronor för hotell under karantänen beroende på vad som är ledigt. 

Vi har ändå börjat förbereda Hanna på att vi kanske behöver vara i varsitt rum och att då får jag och hon prata med pappa via surfplattan. Det hade känts ofattbart för några månader sedan. Gränserna flyttas verkligen och man vänjer sig successivt. Men visst betalar vi hellre ett lyxigare hotell än att splittra på oss mellan två rum, om vi får möjligheten att välja.

5 kommentarer:

  1. Sååå glad att det börjar bli mer verkligt att snart är lilla Alfred ❤här.Vi längtar så med er.❤

    SvaraRadera
  2. Hurra!! Va roligt att läsa. Äntligen! ❤
    Vi har följt er blogg en tid.. Vi skickade ansökan till Cathwel via BV och fick barnbesked i maj. Domstolen tar upp vårt ärende 7 dec.
    Allt gott till er! /Peter o Sara

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men åh, så roligt! Fantastiskt. Då är vi ju i väldigt lika fas. Grattis och hurra till er!

      Radera

Tack!
Kommentarerna i denna blogg förhandsmodereras inte. Finner jag din kommentar olämplig så kommer den tas bort.

Vänliga hälsningar
Lina